Siyaset ‘Negatif sonuçlarıyla yüzleşmek zorundayız’

‘Negatif sonuçlarıyla yüzleşmek zorundayız’

25.06.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

CHP Genel Başkan Yardımcısı Öztürk Yılmaz, İngiltere’nin AB’den ayrılma kararına ilişkin olarak, “Bunun diğer 27 üye içerisinde farklı yansımaları olacak. Önümüzdeki dönemde, Türkiye de bunun negatif sonuçlarıyla yüzleşmek zorunda kalacak” dedi.

‘Negatif sonuçlarıyla  yüzleşmek zorundayız’

Yılmaz, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında, İngiltere’de tarihi bir gün yaşandığını belirterek, “İngiltere’de yapılan referandumda AB’ye ‘hayır’ oyu verenler ‘evet’ oyu verenleri geçti. İlk defa 43 yıllık evlilik boşanma ile sonuçlanıyor” ifadesini kullandı. Bu tarihi kararla Avrupa’nın eski Avrupa olmayacağına dikkati çeken Yılmaz, bu sonucun AB üyesi diğer 27 ülke içerisinde farklı yansımaları olacağını, Türkiye’nin de bunun negatif sonuçlarla yüzleşmek zorunda kalacağını savundu.
Yılmaz, Türkiye, iç siyaset malzemesi yapılırken, hükümetin sessiz kaldığını ileri sürerek, bunun üzüntü verici olduğunu belirtti. “Türkiye AB hedefine devam etmeli mi” sorusuna Yılmaz, AB ile müzakerelerin stratejik bir hedef olduğunu ve devam etmesi gerektiği cevabını verdi.