Cadde 'O sahnede gerçekten beni duvara vurdular'

'O sahnede gerçekten beni duvara vurdular'

06.08.2016 - 16:30 | Son Güncellenme:

Trt Tv Filmleri Projesi, Ev Sineması Kuşağı dahilinde çekilen ‘Emanet’, sinema filmi olarak vizyon alıyor. Filmde rol alan Elena Viunova, çekimde yaşadığı zorlukları anlattı.

O sahnede gerçekten beni duvara vurdular

Elena Viunova, ‘Emanet’ filmi ve Rusya’dan Türkiye’ye uzanan oyunculuk macerası hakkında Star Gazetesi'ne konuştu.

Haberin Devamı

Biraz rolünüzden bahsedebilir misiniz?
Sveta karakteri güzel bir kadın. İyi bir insan ama içinde başka bir karakter de barındırıyor. Gerektiğinde sinirli bir yapısı var. Yani çift karakterli denilebilir ki projeyi kabul etmemdeki en büyük unsurdu.

Role nasıl hazırlandınız?
Öncelikle özel hocalar tutuldu. Yakın dövüş sporlarına çalıştım. Hatta poligona gidip atış da yaptık. Çok eğlenceliydi. Bu kadar zevk alacağımı düşünmemiştim. Bunun dışında yönetmenimizle de bir çok konuda konuştuk. Karakterimi oturtmam da onunla yaptığımız sohbetler çok işe yaradı.

"BOYNUMDAN TUTP DUVARA VURDULAR"

Bu kadar aksiyona dayalı çekimler sırasında kaza yaşadınız mı??
Yaşamaz mıyım. Bir dövüş sahnesinde beni boynumdan tutup duvara vurdular. O kadar şiddetli duvara çarptım ki bir an boynum kasıldı, ama sesimi çıkartmadım ve o kavga sahnesi çekilip bitti. Yani numara yapmadık. Gerçekten beni duvara vurdular o sahnede. Boynum tutuldu ama geçti.

Haberin Devamı

Yeni aksiyon filmi önerisi gelirse ne yaparsınız?
Kesinlikle kabul ederdim. Hatta böyle bir proje gelsin diye beklerim de artık. Bu bence insanın içine açılan bir pencere, o adrenalin, çok güzel. Bambaşka bir his tattırıyor size.

Türkiye’de üç film ve üç dizin oldu. Oyunculuk macerandan bahseder misin?
Hep oyuncu olmak istedim. Ama Moskova’da böyle bir tecrübem olmadı. Sekiz yıl evvel tatil için İstanbul’a geldiğimde buraya aşık oldum ve burada yaşamak istedim. O sıralar başvurduğum ajanslar da benimle ilgilenince ve son dizisinden teklif de gelince istediklerim oldu. Oyuncu olma maceram böyle başladı. Son dizisinde Engin Altan Düzyatan ve Nehir Erdoğan ile rol aldım. Sonra ‘Alev Alev’ ve ‘Kayıp’ dizileri geldi. Daha sonra ise Kazım Koyuncu’nun hayatından bir kesit sunan ‘Yağmur Kıyamet Çiçeği’nde rol aldım. 2015’te ‘Geçmiş’ bu yıl ise ‘Emanet’ filmiyle devam ediyorum.

"MOSKOVA GRİ, İSTANBUL RENGARENK"

Türkiye’de yaşıyorsun. Günümüzde büyük acılar yaşıyoruz canlı bombalar ve katliamlar. Bir yabancı olarak bunlardan nasıl etkileniyorsunuz?
Bunlardan bir yabancı olarak etkileniyorum ama buradaki insanlar da etkileniyor. Aynı benim gibi Türk olan birçok oyuncu arkadaşımın da ne kadar çok üzüldüğünü ve endişelendiğini görüyorum. Böyle bir durumdan etkilenmek için yabancı olmaya gerek yok zaten.

Haberin Devamı

Peki bütün bu acı olayları dışarda bırakırsak Türkiye’de en çok neyden etkilendin?
Moskova çok soğuk bir yer. Gri havada insanı mutsuzluk kaplıyor. Orada yazı yazsam hep Dostoyevski olurum. Ama İstanbul’a geldiğimde o kalabalık, gülen insanlar ruhumu değiştirdi. Buraya gelince kendimi çok iyi hissediyorum. Belki bu karmaşa ve kaos bana sıcak bir enerji verdi. İstanbul’daki her anımda bir sanat şehrinde yaşadığımı hissettim. Benim için İstanbul bir sanat şehri.