Ofiste yapabileceğiniz 10 egzersiz

Haberin Devamı

Bir spor merkezine gidecek zamanınız ya da maddi olanaklarınız olmayabilir… Ama bunlar bile sizi egsersiz yapmaktan alıkoymamalı. Ofiste düzeli olarak yapabileceğiniz 10 egsersizle kan-ter içinde kalmadan hızlı bir şekilde forma kavuşabilirsiniz.

1. Yürüyeceğiniz mesafeye otomobille gitmeyin?
İşe otomobille gitmek zorunda olabilirsiniz. Eğer işyeriniz şehrin merkezinde ya da yakınında ise ofise mümkün olduğunca yürümeye gayret edin. Ya da en azından otomobilinizi biraz uzağa park edin ve oradan ofise yürüyerek geçin.

2. Her yerde karın egzersizi yapabilirsiniz
Otomobil kullanırken ya da otobüste, karın egzersizi yapabilirsiniz. Bunun için karın kaslarınızı iyice sıkın, birkaç saniye bekleyin ve sonra yeniden rahatlatın. Ama dikkat! Bu sırada göğüs kafesi öne doğru çıkmamalı...

3. Otobüste mükemmel bir popoya sahip olabilirsiniz

Otobüste ayakta yolculuk ederken bile popo kaslarınızı çalıştırabilirsiniz. Bunun için kaslarınızı iyice sıkın, birkaç saniye sonra kaslarınızı yeniden rahatlatın.

4. Asansör yerine merdiven kullanın

Büroda ya da evde asansörü değil merdivenleri tercih edin. Ellerinizde alışveriş poşetleri varsa hepsini aynı anda değil birkaç seferde yukarı çıkarabilirsiniz. Bu yöntem aynı zamanda bacaklarla birlikte kol kaslarınızı da çalıştırmanıza yardımcı olacaktır.

5. Kantinde sıra beklerken bacakları çalıştırın

Yemekhanede ya da kantinde sıra beklerken üst bacaklarınızı rahatlıkla çalıştırabileceğinizi biliyor musunuz? Olduğunuz yerde ayak parmaklarınızın üstünde yükselin ve geri inin. Aynı egzersizi merdivenin basamaklarından yardım olarak da yapabilirsiniz. Topuklarınızın yarısı merdivende boşlukta kalacak şekilde parmaklarınızı üzerinde yükselin ve inin. Ama dikkat! Bu hareket sırasında merdivenin koluna tutunmayı ihmal etmeyin.

6. Yemekhane kokusu yerine açıkhava

Öğle paydosu bir saat sürüyorsa, en fazla yarım saatini kantinde geçiriyorsunuz demektir. Diğer yarım saati ise enerji depolamak için bahçede ya da açık havada geçirebilirsiniz.

7. Çöp kutusundan uzakta oturun
Kağıt çöpünü çalışma masanızdan mümkün olduğunca uzağa koyun. Böylelikle çöp atmak için her seferinde ayağa kalkmanız ve yürümeniz gerekecektir. Ayrıca faks cihazının da mümkün olduğunca uzağında olmaya gayret edin.

8. Sık sık ayağa kalkın

Telefonunuz her çaldığında ayağa kalkın. Böylelikle telefonla her konuştuğunuzda aynı zamanda kalori kaybetmiş olacaksınız. Uzmanlara göre çalışma saatlerinin ortalama yüzde 60’ını oturarak, yüzde 39’unu ayakta ve yüzde 10’unu hareket halinde geçirmekte fayda var.

9. Sağlıklı atıştırmalıklar tüketin
Özellikle yemekten bir-iki saat sonra sizin de canınız tatlı bir şeyler mi yemek istiyor? Gofret ya da çikolata yerine bir adet muz yemeye ne dersiniz? Hem tatlı, hem doyurucu hem sağlıklı... Aynı zamanda içerdiği kalsiyum ve magnezyum gibi tam da spor yapanların ihtiyacı olan minerallere sahip.

10. Hafta sonları hareketli olun
Hafta sonu akşamlarınızı evinizin koltuğunda uzanarak geçirmek istiyorsanız, lütfen gün içinde mutlaka hareketli olun. Özellikle tam da yaz aylarında arkadaşlarınızla/sevdiklerinizle birlikte parkta yürüyüş yapabilir veya bisiklet kullanabilirsiniz.