Siyaset ‘Öfke birikmesi iç savaşa götürür’

‘Öfke birikmesi iç savaşa götürür’

13.07.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Artan terör nedeniyle Türk milletinin öfkeli olduğunu söyleyen Bahçeli, “Şayet vatandaşlar, hükümetin terörle mücadelede başarısız olacağı kanaatine tam varırsa, bireysel veya toplu savunma ve ceza kesme psikolojisi dalga dalga yayılabilir” dedi

‘Öfke birikmesi iç savaşa götürür’

MHP lideri Devlet Bahçeli, politik, ahlaki, ekonomik çöküş ve terör saldırılarının toplumu öfkelendirdiğini ve iç savaş ortamının çatısını ördüğünü öne sürdü. Bahçeli, dün MHP grup toplantısında özetle şu mesajları verdi:

Haberin Devamı

- İÇ SAVAŞ UYARISI: Yaşanan politik, ahlaki, toplumsal ve ekonomik çöküşün üzerinde ve daha da önemlisi olarak her gün vatanımızın bir yerinde bombalı, mayınlı ve silahlı saldırılar sonucu birbirlerinden kahraman evlatlarımız şehit olmakta veya yaralanmaktadır. Türk milleti öfke içindedir. Biriken ve bilenen toplumsal tepki iç savaş ortamının çatısını örmektedir. Şayet vatandaşlarımız, hükümetin terörle mücadelede başarısız olacağı kanaatine tam varırsa, bireysel veya toplu savunma ve ceza kesme psikolojisinin dalga dalga yayılması kaçınılmaz olabilecektir.

- YENİ BİR KURTULUŞ HAREKETİ: Bu cinnet ne kadar sürecek? Bu rezalet ne zaman son bulacak? Sayın Erdoğan, Sayın Yıldırım; bu terör ne zaman bitecek? Gelin bu ülkeyi hainlerden koruyalım, gelin bu bölücü terör illetinden bu aziz vatanı arındıralım. Türk milletini terörün tahakkümünden çekip çıkarın. Ülkemiz topyekûn yeni bir kurtuluş hareketi başlatarak bunu başarabilecektir.

Haberin Devamı

- VATANDAŞLIK TERS TEPER: Sayın Erdoğan, Suriyelilere kendi gönül dünyalarında vatanlarıyla eş tutup ülkemize ve milletimize sığındıkları için teşekkür etmiştir. Bize göre bu teşekkürün içi boş, anlamı yoktur. Vatandaşlıkla ilgili işler Cumhurbaşkanı’nın yetkisi dahilinde değildir. Suriyelilerin hukuki statülerinin hangi kategoride olduğu belirlenmeden yapılacak her siyasi tasarruf sorgulanacak ve ters tepecektir. Suriyelilerin Türk vatandaşlığına alınmaları konusunu siyasi dürtü ve oy hesabıyla gündeme getirmek bir defa sorumsuzluktur. Madem Suriyelilere verilecek TOKİ konutları var idiyse, bu milletin asil evlatlarından bu zamana kadar niçin esirgenmiştir?

- DEMOKRATİK İTİRAZ ÇAĞRISI: Türk vatandaşlığı Cumhurbaşkanı’nın keyfine bırakılmış, aklının estiği gibi lütfedeceği bir unvan değildir. Siyasi düşünce ve parti rozeti farklılığına bakmadan vatanını ve milletini seven herkesi Türk vatandaşlığı konusunda demokratik itirazını göstermeye çağırıyorum. Milyonlarca Suriyeliye vatandaşlık ikramı milli beka ve varlığımıza ket vurmak, set çekmek, engel çıkarmak anlamına gelecektir. Son vatanımızı etnik yığınlara teslim edip Türklüğün belini kırmayı aklından geçiren kim varsa, tavsiyem ayağını denk almasıdır. Türkiye Cumhuriyeti’nin bölünme teşebbüslerine, vatandaşlık hakkının peşkeş çekilmesine bedeli ne olursa olsun sonuna kadar karşı çıkacağız, duruşumuzu da hiç bozmayacağız.

Haberin Devamı

İfadeye gidiyor

MHP lideri Bahçeli, haklarında fezleke bulunan milletvekillerinin dokunulmazlıklarının kaldırılmasının ardından bugün Ankara Adliyesi’ne giderek ifade verecek. Bahçeli, savcılıktan gelen çağrı üzerine yakın çevresine, “Hukuka saygılıyız, tabi ki gidip ifade vereceğiz” değerlendirmesini yaptı. Bahçeli hakkında, “hakaret”, “kamu görevlisine görevinden dolayı hakaret”, “suç işlemeye tahrik” ve “Cumhurbaşkanı’na hakaret” suçlamalarını içeren 10 ayrı fezleke bulunuyor. (ÖNDER YILMAZ Ankara)

Gereği yapılacak

Bahçeli, grup toplantısının ardından gazetecilerin parti muhalefetin disipline sevkine ilişkin bir soruya, “Dört arkadaşın ortak toplantısında basına intikal eden üç önemli başlık bulunmaktadır. Bunlardan bir tanesi, önemli olanı odur; yargının kararını sabırla beklemektir. Onu biz de istiyoruz, onların da istedikleri görülüyor. Demek ki 10 Temmuz hikayesi sona ermiştir. Şimdi önümüze bakacağız. Diğer konular onların kendilerinin bileceği iştir. Ancak 7 aya yaklaşan bir süreç içerisinde MHP’yi itibarsızlaştıran, tarlaya süren, korsan toplantılar yapan, tellere tırmanan, bayramlaşma alternatifini ortaya koyan eğer birileri varsa, ki inceleniyor, bunlar da Merkez Disiplin Kurulu’na sevk edilmek suretiyle üzerlerinde gerekli işlem yapılacaktır. MHP ayıklanacak ve yeniden kaynaşarak yoluna devam edecektir” yanıtını verdi.

Haberin Devamı

‘Hepimizin yaylasıdır’

Muhaliflerin Tekir Yaylası Kurultayı’nı toplayacağı iddiasına yönelik Bahçeli, “Yayla hepimizin yaylasıdır, isteyen çıksın” ifadesini kullandı.

‘Hükümet doğrulasın’

Bölücü terör örgütü PKK’nın elebaşılarından, “Bahoz Erdal” kod adlı Fehman Hüseyin’in Suriye’de öldürüldüğüne ilişkin haberlerin hatırlatılması üzerine Bahçeli, “Bize intikal eden bir bilgi bulunmamaktadır. Bu bilgiyi milletimizle paylaşacak olan siyasi iktidardır. Siyasi iktidar da önümüzdeki günlerde, ‘doğru veya değildir.’ diyerek bir açıklama yapmak mecburiyetindedir. Onun haricinde bazı kaynaklara dayalı olarak Türkiye üzerinde bazı sonuçlar elde etme çabalarına da dikkat etmek lazımdır” değerlendirmesinde bulundu.