Gündem ‘Öğretmen şehit edildi’ iddiası

‘Öğretmen şehit edildi’ iddiası

23.06.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinden memleketi Gümüşhane’ye giderken, Tunceli’de PKK’lı teröristler tarafından aracı kurşunlanıp yakıldıktan sonra kaçırılan öğretmen Necmettin Yılmaz’ın şehit edildiği iddia edildi.

‘Öğretmen şehit edildi’ iddiası

Geçen yıl ekim ayında atandığı Siverek’e 60 kilometre uzaklıktaki Çiftçibaşı Mahallesi’ndeki ilkokulda tek başına görev yapan Necmettin Yılmaz, 16 Haziran’da öğrencilerine karnelerini dağıttıktan sonra memleketi Gümüşhane’ye gitmek için otomobiliyle yola çıktı. 23 yaşındaki öğretmen Yılmaz aynı gün Tunceli-Pülümür karayolunun 46’ncı kilometresine geldiğinde, yolu kesen PKK’lılar tarafından otomobiline ateş açılarak durduruldu.
Kurşunlarla delik deşik olan otomobili ateşe veren teröristler öğretmen Necmettin Yılmaz’ı kaçırdı. Aracı kullanılmaz hale gelen öğretmenin kurtarılması için bölgeye İHA ve Tunceli İl Jandarma Komutanlığı’na bağlı birlikler gönderildi. Aramalar ve operasyonlar devam ederken, PKK’nın Yılmaz’ı şehit ettiğini duyurduğu öne sürüldü.
Yılmaz’la ilgili Tunceli Valiliği de açıklama yaptı. Öğretmen Yılmaz’ın şehit edildiğine ilişkin herhangi bir bulgunun olmadığı kaydedilen açıklamada Devam eden çalışmalarda şu ana kadar öğretmenimizin şehit edildiğine dair herhangi bir bulgu ve emareye rastlanılmamış olup kayıp olan öğretmenimizin bulunması için bölgede güvenlik güçlerimizce çalışmalar aralıksız devam etmektedir” denildi.

Haberin Devamı