Gündem ‘OHAL İnceleme Komisyonu bu hafta kurulacak’

‘OHAL İnceleme Komisyonu bu hafta kurulacak’

23.03.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, OHAL kapsamında mağduriyetlerin incelenmesine yönelik komisyonun kurulma çalışmalarının bu hafta tamamlanabileceğini bildirdi.

‘OHAL İnceleme  Komisyonu bu  hafta kurulacak’

Bozdağ, yaptığı açıklamada, Başbakan Binali Yıldırım’ın OHAL İşlemleri İnceleme Komisyonu kurulması konusundaki hazırlıkların tamamlanması talimatı verdiğini belirtti. Bozdağ, “Bu komisyon 2 yıl çalışacak. 2 yıl süre yetmezse Bakanlar Kurulu kararıyla birer yıl uzatılabilecek. Komisyon 7 üyeden oluşacak, bağımsız çalışacak” diye konuştu.
Komisyonun verdiği kararların icrai nitelikte olacağını dile getiren Bozdağ, “Yani itiraz eden kişinin itirazını değerlendirip görevine iadesi yönünde bir karar verirse görevine iade edilecek ve görevine başlayacaktır. Ancak talebin reddine karar verirse o zaman da ilgili kişi idari yargıya, istinafa, Danıştay’a, Anayasa Mahkemesi’ne bireysel başvuruya ve AİHM’e gidebilecektir. Komisyonun en önemli yönünden birisi de bu, yani yapılan bütün işlemleri yargı denetimine açacak olmasıdır” ifadelerini kullandı. Bozdağ, komisyonun ilgili kişilerin itiraz dilekçelerini alacağı gibi, aynı şekilde ilgili kamu kuruluşlarından gerekli bütün bilgileri isteyeceğini aktardı.