Eğitim 'Okul öncesi yıllar hayata hazırlık

'Okul öncesi yıllar hayata hazırlık

15.06.2015 - 10:08 | Son Güncellenme:

Kolej, daha ilk yılında, Cambridge Akreditasyon Onayı ve LEED sertifikaları, dijital kütüphanesi, bilim, sanat, spor ve teknoloji etkinlikleriyle çıtasını yükseltiyor

Okul öncesi yıllar hayata hazırlık

Faaliyete 2014 Eylül ayında geçen TED Rönesans Koleji, milli eğitim müfredatının yanı sıra Türk Eğitim Derneği komisyonlarının oluşturduğu kitaplar, eğitim öğretim materyalleri, yaşam becerileri ve değerler eğitimi olan Quest Programı ile yabancı dil eğitiminde uluslararası geçerliliği olan Cambridge Eğitim Programlarını uygulama ve değerlendirme yetkisi alan kolej Cambridge IGCSE sertifika programını da uyguluyor. TED Rönesans Koleji’nde, sanattan spora, dijital teknolojiden iletişime, müzikten dansa her alanda düzenlenen etkinlikler ve sosyal sorumluluk projeleriyle öğrenciler “yaşama” uluslararası standartlarda hazırlanıyor.
Öğrencilerinin tüm gelişim alanlarında olgunlaşarak adım adım yetişkin desteğinden bağımsızlaşan ve yaşam boyu öğrenmeyi seven bireyler olmalarını amaçlayan TED Rönesans Koleji, 4 ve 5 yaş grubu öğrencilerinin kişilik gelişimi ve öğrenme süreçlerini desteklemek için çok yönlü bir eğitim programı, güvenli bir öğrenme çevresi yaratmayı hedefliyor. Bu kapsamda anasınıfı öğrencilerinin yaş özelliklerine uygun tasarlanmış farklı öğrenme alanları sunuluyor. TED Rönesans Koleji öğrencileri, anasınıfından başlayarak Türkçe ve İngilizce etkinlikler ile farklı kültürlerin kapılarını aralarken, kendilerini ifade etmenin yeni yollarını keşfediyor. Kolej, okul öncesi yılların, hayata hazırlık yılları olduğu anlayışından yola çıkarak öğrencilerin gelişimsel ihtiyaçlarına yanıt veren bir eğitim öğretim programı ile geleceğe hazırlanmalarına özen gösteriyor. Uygulanan programın; içinde bulundukları yaşın özelliklerine uygun bir program olması, yapılan etkinliklerin zorluk düzeyinin bu paralelde hazırlanmasına önem veriyor.

Haberin Devamı

“Çocuklarımızın çok yönlü gelişiminden sorumluyuz”
TED Rönesans Koleji’nin eğitim anlayışı hakkında bilgi veren Okul Müdürü ve Pedagog İpek Ak, okulun eğitim sisteminde öğrenci merkezli bir anlayışları olduğunu belirterek, “Çocuklarımızın çok yönlü gelişimlerinden sorumluyuz. Dolayısıyla onların kendilerini keşfetme süreçlerinde çok seçenekli bir ortam yaratmak ve çocuklarımıza kendilerini doğru tanımaları için rehberlik yapmak üzerine kurulmuş bir bakışımız var” diye konuştu. Okul Müdürü İpek Ak, ana sınıfından 12. sınıfa kadar verdikleri eğitimin özünde kimlik ve kişilik gelişimiyle ayakları yere basan, öz yeterliliği gelişmiş, mutlu, akademik alt yapısı güçlü, kendini tanıyan, anadilinde ve İngilizce yetkinliğinde kendini iyi ifade eden dünyadaş bireyler yetiştirmek olduğunu vurguladı. Ak, öğrencilerinin mesleki olgunlaşma süreçlerinde kendilerini, dışarıdaki meslekleri tanıyor olmalarını ve uyumlu mesleki kararlar için fikir sahibi olarak büyümelerini önemsediklerini de sözlerine ekledi.

Haberin Devamı

Eğitim programlarının öğrencilerinin kendilerine has dünyalarındaki cevherleri açığa çıkarmak için farklılaştırılmış eğitim felsefesine dayanan eğitim-öğretim anlayışını temel aldığını söyleyen Ak, eğitim anlayışları ile ilgili aşağıda yer alan ifadeleri kullandı:
“Proje tabanlı, yaşam temelli, farklılaştırılmış ters yüz edilmiş sınıflar (Differentiatedflip Classroom) gibi birçok yenilikçi yöntem ve teknik kullanarak çocuklarımızı geleceğin dünyasına hazırlıyoruz. Modern donanımlı sınıflarımız, fen bilimleri, bilgisayar ve 3D laboratuvarlarımız, kütüphanelerimizin yanı sıra kulüp odalarımız, müzik, görsel sanatlar ve yaratıcı drama atölyelerimiz, tenis kortları, dans ve spor salonlarımızla öğrencilerimizin ihtiyaç duyacakları tüm olanakları sağlayarak kendi ilgilerini keşfetme yolculuğunda onların beceri ve kimlik gelişimlerine destek oluyoruz.”

Yabancı Dil Eğitimi
Anasınıfından itibaren 7. sınıf dahil eğitim veren kolejde; İngilizce birinci yabancı dil, İspanyolca, Almanca, Fransızca ve Rusça ise ikinci yabancı dil olarak öğretiliyor. İngilizce dil eğitiminde Avrupa Ortak Diller Çerçeve Programı esas alınarak hazırlanmış ve TED okullarında uygulanmakta olan K12 bütünlüğündeki TED’e özgün İngilizce müfredatı uygulanıyor. Çağdaş eğitim sistemine bir yenisini daha ekleyen Kolej, dünya çapında en çok tanınan sertifikalardan biri olan “Cambridge Uluslararası Genel Ortaöğretim Eğitimi Sertifikası’nı (IGCSE) da alarak öğrencilerini, dünyanın her yerinde yükseköğrenim kurumlarına girişte güvenilir bir kaynağa kavuşturdu.

KAYITLAR DEVAM EDİYOR
TED Rönesans Koleji’nde kayıtlar devam ediyor. 2015-2016 eğitim öğretim yılında okul öncesi, ilkokul, ortaokul 5, 6 ve 7. Sınıf düzeylerinde öğrenci kabul edilecek.

Haberin Devamı

LEED ALTIN SERTİFİKALI İLK ÖZEL OKUL
Türkiye’de, Amerikan Yeşil Bina Konseyi (USGBC) tarafından geliştirilen ve dünyanın en önemli gönüllü sertifikalarından biri olan LEED Altın Sertifika’yı almaya hak kazanan ilk kolej olan TED Rönesans Koleji’nde tüm ayrıntılar, öğrencilerin konforunu artırmak ve çevreyi korumak önceliğiyle tasarlandı.