Cadde 'Okulda yüzüme bakılmazdı'

'Okulda yüzüme bakılmazdı'

14.04.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

ABD’li model Taylor Hill, öğrencilik yıllarında güzel bir kız olmadığını söyledi ve ekledi: “Eski fotoğraflarım kötü ama eğlenceli. Bence insanlar kendi gariplikleriyle yüzleşmeli”

Okulda yüzüme bakılmazdı

İki yıldır Victoria’s Secret podyumlarında gördüğümüz Taylor Hill, başarısıyla adından söz ettiriyor. Lancôme’un yüzü, L’Oréal Professionnel’ın elçisi olmasının yanı sıra H&M, Topshop ve Forever 21 gibi markalar ve Miu Miu ile Jimmy Choo gibi tasarımcılarla çalışan 20 yaşındaki manken, Refinery29 dergisine konuk oldu. Hill, güzellik anlayışından günlük rutinlerine kadar birçok konudan bahsetti.

Haberin Devamı

- Hızlı ve tempolu bir hayatınız var. Beş dakika içinde hazır olmanız gerektiğinde, neler yaparsınız?

Saçımı topuz yapar, yüzüme nemlendirici uygular, giyinir ve çıkarım. Bu genelde işe gitmeden önce de yaptığım rutindir. Gece ve gündüz bakım kremlerimi de asla eksik etmem. Genellikle saçım topuz olur ve herkes nasıl yaptığımı sorar. Göz makyajındaysa siyah eyeliner favorim.

- Çalışmadığınız zamanlarda saçınız ve makyajınız nasıl olur?

Okulda yüzüme bakılmazdı

Genellikle basit ve temel şeyler yaparım. Modelliğe genç yaşta başladım. Çok yoğun tempoda çalışıyorum, bu nedenle cildimin ve saçımın yenilenmesi için, işe gitmediğim zamanlarda onları da rahat bırakıyorum. Her zaman yapılı saç-başla gezmiyorum.

Haberin Devamı

- Peki ya, iş seyahatlerinizde nasılsınız?

Eğer uçaktaysam saçım genelde örgülü olur. Yüzümeyse evden çıkmadan önce daha uzun süre dayanıklı olduğu için Hindistan cevizi yağı sürerim. Bunu isterseniz saçınıza da uygulayabilirsiniz ama ben yapmıyorum. Çünkü arındırması biraz zor ve henüz bu konuda iyi değilim. Saçımı yağlı bırakabilir. Onun yerine daha kolay yıkanan saç maskeleri kullanıyorum.

- Kendinizi en güzel ne zamanlar hissedersiniz?

En çok kendim olduğum anlarda güzel hissediyorum. Çünkü işim gereği birçok farklı kimliğe bürünüyorum. Rahat hissetmeyi ve kazak, pantolon gibi giymek istediğim şeylerle olmayı seviyorum.

- Güzellik ikonlarınız kimler?

‘Kendini sev, öz güvenli ol, kimsen o ol’ düşünce tarzını benimsediğim ve yaymaya çalıştığım için bu soruya cevap vermek biraz zor. Elbette diğer kadınlarda beğendiğim bazı şeyler var ama bunlar genellikle kişisel özellikleri. Bir insanın nasıl göründüğünden ziyade, onun tatlı, eğlenceli ya da hayırsever olması gibi özelliklerine odaklanıyorum. Çünkü asla onlar gibi görünemem.

- Güzellik anlayışınız zamanla değişti mi?

Zamanla kendiniz oluyorsunuz. İnsanlar hayatları boyunca ne yaptıklarını bilmedikleri ya da her şeyi abarttıkları bir dönemden geçer. Eski fotoğrafları görüp, ‘Neden böyle yapmışım?’ dersiniz. Bunun utanç verici bir şey olduğu düşünmüyorum. Öğrencilik yıllarımda güzel bir kız değildim, okulda yüzüme bakılmazdı. Benim de eski fotoğraflarım kötü ama eğlenceli. İnsanlar kendi gariplikleriyle yüzleşmeli.

Haberin Devamı

‘Mert Alaş’la çalışmayı seviyorum’

Okulda yüzüme bakılmazdı

- İdolünüz kim?

Gisele Bündchen. Onu çok seviyorum. Herkesin ona hayran olması da işin cabası... Oyuncular arasında da Natalie Portman var. ‘V for Vendetta’daki rolü için saçını kazıtmıştı. Bu gerçekten inanılmaz bir hareket. Ben böyle bir şeyi asla yapmazdım. Çok hayranlık uyandırıcı...

- Kimlerle çalışmaktan hoşlanıyorsunuz?

Lancôme markasıyla çalışmayı seviyorum. Mert Alaş ve Marcus Piggott da gördüğüm en iyi fotoğrafçılardan.

Gerçekten çok sakinler, ne istediklerini iyi biliyor ve yapıyorlar.

Onlarla çalışmak, her zaman eğlenceli ve iyi bir enerjileri var. Satmaya çalıştığınız üründen çok size odaklanıyorlar.

L’Oréal markası da hayatımın bir parçası.