Teknoloji "Ölmek İçin 13 Sebep" adlı dizi yüzünden intihar aramaları yükseldi

"Ölmek İçin 13 Sebep" adlı dizi yüzünden intihar aramaları yükseldi

02.08.2017 - 13:13 | Son Güncellenme:

Netflix'in orijinal içeriği olan "Ölmek İçin 13 Sebep" dizinin ardından intihar konusunda yapılan aramaların arttığı belirtildi. Birçok psikolog ve eğitmen, çocuklarınızın bu tarz olaylara meyili varsa, diziden uzat tutmanızı öneriyor.

Ölmek İçin 13 Sebep adlı dizi yüzünden intihar aramaları yükseldi

milliyet.com.tr

Haberin Devamı

İntihar eden bir kızın hayatı çevresinde şekillenen Netflix orijinal yapımı “Ölmek İçin 13 Sebep” adlı dizinin ardından intihar konusunda yapılan aramaların arttığı belirtildi. Hatta o kadar fazla beğenildi ki diziden 3 hafta içerisinde Twitter’da 11 milyondan fazla kez bahsedildi ve bu sayede 2017’de en çok bahsedilen dizisi oldu.

Washington Post’a göre dizi başladığından beri intihar ve benzeri sorgularda ciddi artış yaşandığını gözlemleyen araştırmacılar, “nasıl intihar edilir” veya “kendinizi nasıl öldürürsünüz” gibi normal insanların pek sorgulamayacağı aramaların ciddi oranda arttığını belirttiler.

Dizinin yayınlanmasından 19 gün sonra yüzde 19 gibi ciddi bir oranda artış gösteren bu sorgular, "Ölmek için 13 Sebep"in çocuklar üzerindeki potansiyel zararları konusunda sorgulanmasına sebep oldu.

Haberin Devamı

Olayın büyümesinin ardından Netflix, "Her zaman bu dizinin zor bir konu etrafında tartışma yaratacağına inanıyorduk. Bu, bunu doğrulayan ilginç yarı deneysel bir çalışmadır. Sezon 2’ye hazırlanırken daha fazla araştırma yaparak daha büyük sorumlular alacağız" dedi.

Birçok psikolog ve eğitmenin açıklamalarına göre çocuklarınızın bu tarz olaylara meyili varsa, diziden uzat tutmanız öneriliyor.