Gündem ‘Onu sokaktan ekmek toplayarak büyüttüm’

‘Onu sokaktan ekmek toplayarak büyüttüm’

01.07.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Atatürk Havalimanı’nda düzenlenen saldırılarda hayatını kaybedenlerin sayısı 44’e yükseldi. Kurbanlar dün toprağa verilirken, gözü yaşlı anneler teröre isyan etti

‘Onu sokaktan ekmek toplayarak büyüttüm’

Atatürk Havalimanı’ndaki terör saldırısında bilanço her geçen gün artıyor. Saldırıda başına isabet eden şarapnel parçasıyla ağır yaralanan Yasin Öcal tedavi gördüğü Bakırköy Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde hayatını kaybetti. Ölü sayısının 44’e yükseldiği terörist saldırı, Türkiye’yi adeta taziye evine çevirdi. Türkiye’nin birçok noktasında dün Türk bayrağına sarılı cenazeler vardı. Cami avlularını dolduran kalabılıklar teröre lanet okurken, annelerin feryatları yürek dağladı.

O annelerden biri de Hüseyin öğretmenin annesi Gülsen Tunç’tu. Binbir güçlükle büyüttüğü oğlunu terör elinden aldı. Babasız büyüyen ve kısa hayatı boyunca yoksullukla boğuşan Hüseyin öğretmen 2 yıl önce Gültepe’deki Meslek Lisesi’ne Elektrik Öğretmeni olarak atanmıştı. Kazandığı parayla da kardeşlerini okutuyordu. Bilgisayar öğretmeni olan kardeşi de atama onun gibi öğretmen olabilmek için atama bekliyordu. Tunç için görev yaptığı okulda dün tören düzenlendi. Törene, ailesi, öğrencileri, aynı okulda görev yaptığı meslektaşları, arkadaşları ve yakınları katıldı. Oğlunun cenazesinde feryat yakan anne Gülsen Tunç, “Ben onu yetimlikle büyüttüm, sokaklardan ekmek toplayarak büyüttüm. Benim yuvam söndü, başkalarının yuvası sönmesin. Lanet olsun teröre” diye ağladı.

9 kurşunla can verdi

Hüseyin öğretmen ile aynı okulda görev yapan meslektaşı Gülender Bozkurt, “Özbekistan’dan gelen misafirlerini Atatürk Havalimanı’na karşılamaya gidiyor. Önce bir patlama olmuş ondan kurtuluyor. Vücuduna isabet eden 9 kurşunla da hayatını kaybediyor” dedi.

Bir diğer anne Cevriye Haznedaroğlu da, Beylikdüzü Mevlana Camii’nde son yolculuğuna uğurladığı oğlu Tevfik Yusuf Haznedaroğlu (32), “Sen ne yapmıştın ki karıncayı bile incitmezdin. Ellerine ne geçti” sözleriyle veda etti. Hazinedaroğlu’na son yolculuğuna uğurlayanlar arasında gelecek hafta düğün yapacağı nişanlısı Nilsu Özmeriç de vardı. Genç çift, gelecek hafta evlenecekti. Davetiyeleri basılan ve davetlilere gönderilen çiftin 7 Temmuz’da kınası, 9’unda da düğünü vardı.

3 kızı, 1 torunu öldü

‘Onu sokaktan ekmek toplayarak büyüttüm’


Saldırının yıktığı ailelerden biri de Afgan asıllı Amiri ailesi oldu. Suudi Arabistan’da yaşayan Amiri ailesinin 8 üyesi Bayram tatili için Beylikdüzü’ndeki evlerine gelirken yaşanan patlamayla dağıldı. Baba Abdülmümin, taksi bulmaya çalışırken eşi ve çocuklarından birkaç metre uzaklaştı. Tam bu sırada yaşanan patlama baba Abdülmümin’nin dışındaki aile fertlerini ağır yaraladı. Hastaneye kaldırılan Kerime Amiri (24) Meryem (14), Zehra (16), ve Huda Amiri(8) hayatlarını kaybederken, Hacira Amiri (51) ve kızları Ayşe Amiri (19) ile Raghada Amiri (11) ise hastanede yaşam mücadelesi veriyor. Amiri ailesinin 4 üyesi dün yaşadıkları ülkeden 2 bin 800 kilometre uzakta dün Zeytinburnu Seyit Nizam Camii’nde düzenlenen törenle son yolculuklarına uğurlandı.

‘Lanet yağsın’

Törende güçlükle ayakta duran baba Abdülmümin Amiri, “Bayaramı burada geçirecektik. 3 çocuğumu 1 de torunumu kaybettim. Eşim ve 2 kızım hastanede. Ne diyeyim, 4 çocuğumu kaybettim. Teröre lanet yağsın, teröre neden lanet olsun” diyebildi. Saldırıda can veren 24 yaşındaki Kerime Amiri’nin bu yıl doktor olduğu öğrenilirken, diğer kızlardan Zehra’nın 12. sınıf öğrencisi, Meryem’in 8. sınıf, Huda’nın ise 4. sınıf öğrencisi olduğu öğrenildi. Camide yan yana konan 4 tabutun başında yakınları gözyaşı dökerken, babaya taziyelerini iletenler arasında törene CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin de vardı.

Patlamada can veren 26 yaşındaki Özbekistanlı Habibullah Sefer’in te bu yıl Karadeniz Teknik Üniversitesi İşletme Bölümü’nden mezun olduğu, olay günü yurtdışından gelen arkadaşını almak için havalimanına gittiği öğrenildi.

Haberin Devamı

Eşi 6 aylık hamile

Ertan An’ın cenazesi, Tunceli’nin Pertek ilçesinde toprağa verildi. Pertek Cemevi’nde düzenlenen cenaze töreni öncesinde, 39 yaşında hayatını kaybeden Ertan An’ın yakınları zaman zaman fenalık geçirdi. An’ın annesi Fayime, 6 aylık hamile olan eşi Kader ve yakınları çığlık atarak tabuta son kez sarıldı. Alevi dedesi Hüseyin Güler, törende yaptığı konuşmada, İstanbul’da terör saldırısını yapanları ve arkasındaki şer odakları lanetlediklerini ifade etti. An’ın cenazesi, törenin ardından Yukarı Gülbahçe köyündeki mezarlığa defnedildi.

Arkadaşını uğurluyordu

Ferhat Akkaya, memleketi Ordu’da son yolculuğuna uğurlandı. Akkaya’nın Türk bayrağına sarılı cenazesi, Adli Tıp Kurumu’ndan alınarak karayoluyla Gürgentepe ilçesinin Okçabel Mahallesi’ndeki evine getirildi. Helallik alınmasının ardından Akkaya’nın cenazesi, ikindi vakti kılınan cenaze namazının ardından aynı mahalledeki aile mezarlığına defnedildi. Akkaya’nın, saldırı sırasında bir arkadaşını uğurlamak için havalimanında bulunduğu öğrenildi.

Haberin Devamı

‘Yoksullukla büyüdü’

Terör saldırısının 42. kurbanı 22 yaşındaki Merve Yiğit, havalimanının işletmecisi olan TAV bünyesindeki yiyecek ve içecek firması BTA’da yaklaşık 3 yıldır part-time aşçılık yapıyordu. Üniversite öğrencisi Yiğit, ağır yaralı olarak hastaneye yetiştirildi ama yaşam savaşını kaybetti. Halkla ilişkiler bölümü okuyan Yiğit’in yengesi Naciye Yiğit genç kızı şu sözlerle anlattı; “Çocukluğunu iyi bilirim. Yoksullukla büyüdüler. Okumak hayaliydi. ‘Okuyacağım. babama destek olacağım. Çalıştığımda kardeşlerimin eğitimine yardım edip, kendimizi kurtaracağız’ diyordu” diye konuştu.

1.5 ay önce staja başlamıştı

Havalimanındaki simit sarayında stajyer öğrenci olarak çalışan Özgül İde (21), dün sabah saatlerinde Batman’ın Kozluk ilçesine bağlı Bekirhan Beldesi Konaklı Köyü’nde toprağa verildi. Özel bir otobüsle Batman’a getirilen Özgül İde’nin cenazesi, kalabalık bir topluluk tarafından karşılandı. Özgül İde’nin babası Kazım ve annesi Fatma İde, ayakta kalmakta zorlandı. Özgül’e iftar saatinde ulaşamadığını belirten baba Kazım İde, “İftar saati sonrasıydı. Özgül’e telefonla bir türlü ulaşamadık. Sonradan Adli Tıp Kurumu’na gittim. Hayatını kaybedenler arasında kızımın da adını duyunca kendimi kaybettim. Okulu bitirip 1.5 ay önce stajyerliğini havalimanında yapan Özgül’ü kaybetmenin şokundayız. Allah kızımın ölümüne sebep olanlara hakkını koymasın” dedi. Konaklı Köyü ile çevredeki yerleşim birimlerindeki vatandaşların katıldığı cenaze töreninde kadınlar gözyaşı döktü.

Haberin Devamı

‘Şehit olacağım’ demiş

Serkan Türk’ün (24) cenazesi, babasının oturduğu Samsun’un Çarşamba ilçesine getirildi. Atatürk Havalimanı’na komşusu Naciye Çınar’ın akrabasını almak için gittiği belirtilen Serkan Türk’ün, çevresindekilere ve yakınlarına sürekli şehit olacağını söylediği iddia edildi. Türk’ün komşusu olan ve patlamayı yara almadan atlatan Naciye Çınar “Hep ’Ben Şehit olacağım. Askere gideceğim ve şehit olacağım’ derdi” diye konuştu.

Tunuslu doktor memleketine gönderildi

Atatürk Havalimanı’nda gerçekleşen terör saldırısında hayatını kaybedenlerden biri de Tunuslu askeri doktor Fathi Bayoudh’du. IŞİD’e katılan kendisi gibi doktor oğlu Anvar Bayoudh’un izini sürmek için 2 hafta önce Türkiye’ye geldiği bilinen Bayoudh, havaalanında eşi Saida Bayoudh’u beklerken teröristlerin hedefi olmuştu. Bayoudh’un cenazesinin Adli Tıp Kurumu’ndan alınarak eşi Saida’ya teslim edildiği öğrenildi. Dün Atatürk Havalimanın’ndan Tunus’a gönderilen doktor Bayoudh’un cenazesinin memleketinde toprağa verileceği belirtildi.

Haberin Devamı

Kahramanı 10 bin kişi uğurladı

Saldırıyı gerçekleştiren canlı bombalardan birini vuran ve patlamada şehit olan gümrük muhafaza memuru Umut Sakaroğlu’nun (31) cenazesi Hatay’ın Arsuz ilçesinde 10 bin kişiuğurlandı. Saldırı sırasında yaptığı zamanında müdahaleyle can kaybının daha fazla olmasının önüne geçen Sakaroğlu’nun cenazesi, İstanbul’da yapılan tören ardından Arsuz ilçesinin Şarkonak Mahallesi’ndeki babasının evine getirildi.

Acılı baba “Umut” diyerek ağıt yaktı. Cenaze namazının kılınmasının ardından Umut Sakaroğlu, gözyaşları arasında toprağa verildi. (DHA, AA)

‘Ben şimdi ne yaparım’

Terörün son kurbanı Bakırköy Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne ağır yaralı getirilen 25 yaşındaki Yasin Öcal oldu. Havalimanı yer hizmetleri nde görevli Öcal, vardiya çıkışında patlamaya yakalananlardandı. Başına şarapnel parçaları isabet etmişti. Hastanedeki eşi Gül Öcal onun yaşaması için dua ederken, “Ben şimdi ne yapacağım” diye gözyaşı döküyordu.

İşe yeni girmişti

TGS yer hizmetleri çalışanı 25 yaşındaki Muhammed Eymen Demirci aslında İletişim Fakültesi mezunuydu ve hayali gazeteci olmaktı. Ama kardeşlerinin eğitimine destek olmak için başka bir alanda bulduğu işe girdi. 1,5 ay önce havalimanında çalışmaya başlayan Eymen Kayaşehir’de düzenlenen cenaze töreniyle son yolculuğuna uğurlandı.

‘Ciğerimi söktüler’

Yer hizmetleri görevlisi Ercan Sabat da Üsküdar’daki Bulgurlu Söğütlüçayır Camii’ndeki törenle son yolculuğuna uğurlandı. Törende güçlükle ayakta duran anne Rukiye Sebat, “Ciğerlerimi söktüler. Bu kadar annenin yüreğini yaktılar, Allah da onları yaksın” diye feryat etti.

İki taksiciye veda

Bombalı saldırıların kurbanları Atatürk Havalimanı’nda görevli taksiciler Ali Zülfükar Yorulmaz ve Erol Eskisoy da dün son yolculuklarına uğurlandı. Türk bayraklarına sarılı cenazeleri helallik alınması için ilk olarak Atatürk Havalimanı’ndami Taksiciler Kooperatifi’ne getirildi.

Osmancık’ta Çöl yası

Saldırıda hayatını kaybeden Çağlayan Çöl için memleketi Çorum’un Osmancık ilçesine bağlı Başpınar Köyü’nde tören düzenlendi. Çöl, cenaze namazının ardından köydeki aile kabristanlığında toprağa verildi.