Gündem ‘Onun sesi hiç susmayacak’

‘Onun sesi hiç susmayacak’

17.01.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Rahatsızlanarak üç gün önce yoğun bakıma alınan yazar Yaşar Kemal’i dün siyasetçiler ziyaret etti. HDP Eşbaşkanı Demirtaş, ‘Yaşar Kemal’in sesi çok önemlidir. Durmayacak, hiç susmayacak bir yürekten söz ediyoruz’ dedi

‘Onun sesi hiç susmayacak’

Geçen çarşamba akciğer enfeksiyonu ve kalp ritim bozukluğu nedeniyle İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde yoğun bakıma alınan usta yazar Yaşar Kemal’in tedavisi devam ediyor.
Hastanenin Başhekim Yardımcısı Şükrü Öztürk, dün yaptığı açıklamada yazarın durumunun stabil olduğunu bildirdi. Yazarın klinik tablosunda olumsuz bir gelişme olmadığını söyleyen Öztürk konuşmasına şu sözlerle devam etti: “Olumsuz anlamda bir gelişme olmaması bizi umutlandırıyor.”
Yaşar Kemal ve ailesini gün içinde pek çok isim ziyaret etti. Geçmiş olsun dileklerini iletmek üzere hastaneye gelenler arasında İstanbul Valisi Vasip Şahin de vardı. Şahin, sabah saatlerinde yaptığı ziyaretin ardından “Hocalarımızdan aldığım bilgiye göre durumu stabil. Dünden farklı bir durumu yok ve umutlular” dedi.

Eşi metanetini koruyor
İlerleyen saatlerde CHP İstanbul İl Başkanı Murat Karayalçın da hastaneye geldi. Eski milletvekili Mehmet Sevigen ve bir grup partiliyle birlikte yazarın sağlık durumu hakkında eşi ve hekimlerden bilgi alan Karayalçın, ziyaretinin ardından yaptığı açıklamada, “Çok iyimser bir ifade kullanılmamış olmasına karşın, yapılan açıklamaya göre durumunun kötüleşmediğini öğrenmiş bulunuyorum,” dedi.
Yazarı ziyarete dün HDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş ve Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Gülten Kışanak da geldi.
Yazarın ailesine geçmiş olsun dileklerini ilettikten sonra basın mensuplarıyla bir araya gelen Demirtaş, Yaşar Kemal ile ilgili düşüncelerini şu ifadelerle dile getirdi: “Sadece sanat dünyası için değil; toplumdaki özgürlük, demokrasi ve barış arayışçıları için, toplumun bütün ötekileştirilmiş kesimleri için, Yaşar Kemal’in sesi çok önemlidir. Durmayacak, hiç susmayacak bir yürekten söz ediyoruz.”

Bakan Çelik de geldi
Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik de ziyarete gelenler arasındaydı. Akşam saatlerinde hastaneye gelen Çelik, yazarı “Kökleri Çukurova’da olan ama dalları bütün Türkiye’yi sarmış bir ulu çınar” sözleriyle tanımladı. Çelik “Bütün Türkiye’nin gözü üstünde. Dualarımız onunla beraber” dedi.
Demokratik Gelişim Partisi Genel Başkanı İdris Bal da ziyaretinin ardından “Ülkemizi dünyada tanıtan bu önemli değerler kolay yetişmiyor.” dedi.