Gündem ‘Orantılı’ mahkûmiyet!

‘Orantılı’ mahkûmiyet!

15.07.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

BDP’li Rezan Zuğurli’ye 5 yıl hapis cezası veren mahkeme gerekçeli kararı açıkladı: ‘Polise taş atan kişinin kaş-göz ile burun-dudak arasındaki boşluklar Zuğurli’ye benziyor’

‘Orantılı’ mahkûmiyet

30 Mart’ta ‘Türkiye’nin en genç Belediye Başkanı’ seçilen Diyarbakır’ın Lice ilçesi Belediye Başkanı BDP’li Rezan Zuğurli (25), Dicle Üniversitesi Diyarbakır Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Radyo Televizyon Programcılığı Bölümü öğrencisiyken hakkında, 2010 ve 2011 yıllarında, 3 ayrı gösteriye katıldığı gerekçesiyle dava açıldı. Zuğurli’ye, 2012’de ‘Terör örgütü üyesi olmak’ suçundan 5 yıl hapis cezası verildi.

‘Kemik yapıları benziyor’
Yargıtay’ın eksik soruşturma gerekçesiyle bozduğu davanın yeniden görülmesi sonucu Zuğurli, ‘PKK terör örgütü üyesi olmamakla birlikte örgüt adına suç işlemek’ suçundan 4 yıl 2 ay hapis cezasına çarptırıldı. Diyarbakır 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi, davayla ilgili gerekçeli kararını açıkladı. Kararda yer alan bilirkişi raporunda, olay yerinde çekilmiş kamera görüntülerine dikkat çekildi.
Raporda, “Slogan atmadan, zafer işareti yapmadan ve bölücü içerikli herhangi bir şey taşımadan, güvenlik güçlerine taş atan yüzleri bez ve maske ile gizlenmiş grubun içindeki mavi renkli kot pantolon ve haki renkli kapşonlu kaban giyen kişinin Rezan Zuğurli’ye benzediği, görüntülerdeki kişi grup ile birlikte iki kez güvenlik güçlerine taş attığı, kaşlar, gözler ve gözün üst kısımları, burun, burun ile dudak arasındaki boşluk, dudak ve elmacık kemik yapılarının çok benzer bulunmuştur” denildi.

Haberin Devamı

Yöresel kıyafet ‘eylem’ sayıldı

Gerekçeli kararda, PKK’nın sivil itaatsizlik-serhildan adı verilen yeni bir eylem tarzı uygulamaya koyduğu da belirtilerek, “Bu kapsamda bazı eylem planları yapıldığı, sempatizan teşkilatları organizesinde kadınlar tarafından yöresel kıyafetler giyilmesi gibi eylemlerin de bu planda olduğu” ifadelerine yer verildi.