Gündem ‘Orantısız güç’e suç duyurusu

‘Orantısız güç’e suç duyurusu

19.04.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Erzurum’da kapalı alanda sigara içtiği için şikayet edilen Sinan Erhan, olay yerine gelen polislerin kendisine orantısız güç uyguladığını öne sürdü.Hastanelik olan Erhan, polisler hakkında suç duyurusunda bulundu

‘Orantısız güç’e suç duyurusu

Erzurum’da iddiaya göre kapalı alanda sigara içtiği için çıkan tartışmaya müdahale eden polisin ‘orantısız güç’ kullanması, voleybol antrenörü Sinan Erhan’ın (43) akıl sağlığını bozdu. Merkez Yakutiye ilçesindeki bir nargilecide 11 Nisan günü saat 22.30 sıralarında iddiaya göre nargile içilen, ancak sigara yasak olan mekanda sigara yakan Sinan Erhan’ı, işyeri çalışanları uyardı. Tartışma çıkınca polise haber verildi. Gelen polisler iddiaya göre Erhan’a orantısız güçle müdahale etti. Güvenlik kamerasına yansıyan görüntülerde gelen 3 polisten birinin Erhan’ın gözüne biber gazı sıkarken, diğerlerinin yere yatırıp kelepçe takmaya çalıştığı görülüyor. Görüntülere göre yerde yatan Erhan tekmeleniyor.
Başına aldığı darbelerle fenalaşan Erhan’a götürüldüğü hastanede müdahale edilerek rapor verildi. Polis merkezinde ifadesi alınan Erhan, saat 01.30’da serbest bırakıldı. Ağabeyini karakoldan çıkar çıkmaz Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Yakutiye Araştırma Hastanesi Acil Servisi’ne götüren İlhan Erhan, dayakçı polisler hakkında suç duyurusunda bulundu.
Siirt’te askerlik yaptı
Kendisinden 1 yaş büyük olan ağabeyinin 1999-2000 yıllarında Siirt’te yedek subay olarak vatani görevini yaparken, psikolojik rahatsızlık geçirdiğini belirten İlhan Erhan “Ağabeyim, tezkeresine 1 ay kala komando birliği olarak operasyona giderken, yanındaki asker mayına basarak şehit olmuş, kendisi bu olaydan dolayı sinir krizi geçirmişti. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’nde 8 yıldır voleybol antrenörü olarak çalışıyor” dedi.

‘12-13 polis tekmeledi’

Ağabeyinin sigara içerken garsonlar tarafından uyarıldığını belirten Erhan şunları söyledi:
“Nargileciye gelen polis de ağabeyime sert bir dille ‘Kalk bizimle geleceksin’ diyor. Bunun üzerine ağabeyim ‘Benimle bu şekilde konuşmayın’ diyor. Sanırım abimin boyundan, posundan korktukları için olacak ki, dışarıda biri biber gazı sıkarken diğerleri ellerine kelepçe vurup etkisiz hale getirmek istiyor. Daha sonra olay yerine gelen yaklaşık 12-13 polis memuru abime yerde tekmelerle vuruyor. Gece yarısı abimi karakoldan alıp hastaneye getirdim. Dayak nedeniyle hastalığı yenilemiş ve ataklar yaşadığı için psikiyatri servisine yatırdılar. Burada tedavisinin mümkün olmadığını söyleyerek ağabeyimi 17 Nisan günü Elazığ’a sevk ettiler. Her yere şikayette bulundum. Bu işin peşini bırakmayacağım. Abime bunu yapan her kimse cezasını çekecek. Hastane doktoru sol göz ve sağ elde darp raporu vermiş. Hastaneye getirdiğimde her yerinde darp izleri vardı”