Dünya ‘Orman’ın çocukları ortada kaldı!

‘Orman’ın çocukları ortada kaldı!

26.10.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Önceki gün boşaltılmaya başlanan ve kötü şartları nedeniyle “orman kampı” olarak anılan Fransa’daki Calais kampı artık yıkılıyor. Dün itibariyle başlayan yıkım öncesi kısa bir gerginlik yaşanırken, bazı mültecilerin, yıkım ekibine yardım ettiği de haber veriliyor. Bununla birlikte kampın tahliyesi, bir sorunu daha gündeme getirdi.

‘Orman’ın çocukları  ortada kaldı

Zira kampta kalan yaklaşık 1500 kimsesiz çocuğun, İngiltere’ye gitme hayali suya düştü. Londra hükümeti eleştirilerin hedefi haline geldi. 8 bin kişinin yaşadığı kampın sakinleri, ülkenin çeşitli bölgelerine dağıtılmaya devam ederken, kamptaki 1500 kimsesiz çocuğun akıbeti soru işaretlerine neden oluyor. İngiltere ile Fransa arasında imzalanan Touquet Anlaşması’na göre kampta kalan mültecilerin İngiltere’ye gönderileceği açıklanmıştı. Ancak İngiltere’nin mülteci çocukların tamamını almayı reddettiği ve almayı planladığı mülteci sayısının da 200’ü geçmediği belirtildi.

Belediyeler karşı

İngiltere İçişleri Bakanı Amber Rudd, bugüne kadar 60’ı kız olmak üzere 200 kimsesiz çocuğa barınak sağladıklarını belirtirken, önümüzdeki üç hafta içerisinde sayının artacağını vurguladı. Ancak kamuoyunda çıkan haberler, Rudd’un iddialarını yalanlıyor. İngiliz “The Guardian” gazetesi, İngiltere’deki her 4 belediyeden birinin çocukları almayı reddettiğini belirtti. İngiliz “Daily Telegraph” gazetesi de, Fransa’nın bu kararının daha fazla çocuğun Calais’ye ulaşıp İngiltere’ye geçmek için hayatını riske atmasını engellemek amacı taşıdığı öne sürüldü.