Dünya ‘Orman’ yandı, bitti, boşaltıldı!

‘Orman’ yandı, bitti, boşaltıldı!

27.10.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Fransa’nın Calais kentindeki “orman” lakaplı mülteci kampında tüm mültecilerin tahliye edildiği açıklandı. Resmi makamlar, kamptan tahliye edilen toplam mülteci sayısının 6 bin 300 olduğunu belirtti. Açıklamayı yapan kamp yetkililerinden Fabienne Buccio, görevlerini tam anlamıyla yerine getirdiklerini söyledi.

‘Orman’ yandı,  bitti, boşaltıldı

Orman’daki son 100 mülteci önceki gece Fransa’nın başka bölgelerindeki misafirhanelere gönderilmeden önce barınakları yakma geleneğini de yerine getirdi. Gelenek, Calais’deki bir bölümün yılın başlarında boşaltılması sırasında ortaya çıkmıştı. Mültecilerden “geleneklerini es geçmelerini” istediklerini dile getiren Buccio, yangının güçlükle kontrol altına alabildiklerini söyledi. Bir teneke kutudaki gazın alev alması sonucu yangın ciddi biçimde büyürken, onlarca çadırın yanı sıra bir dükkan ile yardım kamyonu da alev aldı.

Mülteciler, iltica etme başvurusu hakkı kazanacakları kamplara otobüslerle götürülürken, otobüs koltuklarının plastik poşetlerle kaplanması dikkat çekti. Pas-de-Calais Valiliği, açıklama yaparak, kararın otobüs firmasınca alındığını ve kendilerinin konuya ilişkin yorum yapamayacağını belirtti.