Siyaset 'Örselenen ruhlarımıza Kuran tedavisi'

'Örselenen ruhlarımıza Kuran tedavisi'

25.05.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Bir Müslüman olarak vazifemiz, günlük hayatın içinde her an yıpranan, kararan, örselenen ruhlarımızı Kuran-ı Kerim tilaveti ile tedavi etmektir” dedi.

Örselenen ruhlarımıza  Kuran tedavisi

Erdoğan, dün Beştepe Millet Kültür ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen, “Uluslararası Kuran-ı Kerim Güzel Okuma Yarışması Finali”ne katıldı. Yarışma için 62 ülkeden gelen tüm misafirlere “hoş geldiniz” diyen Erdoğan, “hafızlık”, “hat müsabakası” ve “Kuran-ı Kerim’i güzel okuma” yarışmalarında dereceye girenleri de tebrik etti. Erdoğan, şöyle devam etti:

‘Güzel ses güzelliği artırır’

“Bu buluşmamızın bir anlamlı özelliği daha var. 15 Temmuz şehitlerimizin aziz ruhlarına ithafen sundukları bu Kuran ziyafeti için kendilerine özellikle teşekkür ediyorum... Kuran-ı Kerim’in temiz kalple, temiz ağızla hepsinden önemlisi kemalı hürmet ve edeple tilavet edilmesi gerekir. Allah’ın insana bir lütfu ve ikramı olan güzel ses, en çok da Kuran-ı Kerim’e yakışır. Bunun için fahri kainat efendimiz, ‘Kuran-ı seslerinizle güzelleştiriniz, çünkü güzel ses Kuran’ın güzelliğini daha da artırır’ buyuruyor... Bize düşen bitmez tükenmez bir ilim, hikmet ve saadet kaynağı olan Kuran’la rabıtamızı her daim güçlü tutmaktır. Bir Müslüman olarak vazifemiz, günlük hayatın içinde her an yıpranan, kararan, örselenen ruhlarımızı Kur’an-ı Kerim tilaveti ile tedavi etmektir. Kuran’ı anlamak, inanıyorum ki bizim hayatımızı daha da zenginleştirecektir.”

Yarışmada dereceye girenleri bir kez daha kutlayan Erdoğan, yaklaşan ramazan ayının da şimdiden mübarek olması dileğinde bulundu.

Bu yıl 15 Temmuz şehitleri anısına düzenlenen etkinlik daha sonra Kuran-ı Kerim tilavetiyle devam etti. l ANKARA Milliyet