Gündem ‘Otele önce başka tim gitmiş silahları TSK’ya ait değil’

‘Otele önce başka tim gitmiş silahları TSK’ya ait değil’

26.05.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

15 Temmuz darbe girişimiyle ilgili Genelkurmay çatı davasında ilk itiraf geldi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı kaldığı otelde almaya giden timin komutanı eski Tuğgeneral Gökhan Şahin Sönmezateş, Cumhurbaşkanı’nı alma görevini kabul ettiğini belirterek, “Emir komuta zinciri içinde yani o günkü Genelkurmay Başkanı ve tüm komutanlar bunun içinde olduğunu düşündüm. Ben görevi kabul ettim. Darbeciydim demedim. İhtilale katıldım” dedi.

‘Otele önce başka tim gitmiş silahları TSK’ya ait değil’

Ankara 17. Ağır Ceza Mahkemesi’nce Sincan cezaevi içindeki duruşma salonunda görülen davanın dünkü öğleden sonraki oturumunda, suç tarihinde Müşterek Hedef Analiz İstihbarat Merkezi Başkanı olan Sönmezateş savunmasını yaptı ve savunmasında şunları anlattı:

Haberin Devamı

4 SAAT BEKLETİLDİK: Biz tim olarak, 22.25’te Kara Havacılık Komutanlığı’na ait helikopterlerle, Özel Kuvvetler’den gelen Şükrü Seymen liderliğindeki bir tim ve Hava Kuvvetleri MAK ekibi olarak göreve hazırdık. 4 saat boyunca biz Çiğli Üssü’nde bekletildik. Bizim Çiğli Üssü’nden kalkışımız gece 02.25 civarındadır. Cumhurbaşkanımızın Marmaris’ten ayrılışı 00.30, 00.40 gibidir. 01.40 gibi de Dalaman’dan uçağı kalkmıştır. Cumhurbaşkanı yokken, Cumhurbaşkanının İstanbul’da olduğunu bütün dünya bilirken, televizyonlar bunu bangır bangır bağırırken, biz tecrit koşullarındayız ve haberimiz yok bunlardan. Verilen emir gereği biz Marmaris’e yönlendirildik. Birileri bizi 4 saat orada bekletti. Bu bekletenler asker.

Haberin Devamı

OTELİ BASAN TİM BENİM DEĞİL: Cumhurbaşkanı, o geceye ilişkin, ‘Kılpayı kurtulmuşuz. Uçağımızı gelip aramışlar’ dedi. Biz 03.25’te Marmaris’e ulaştık. Cumhurbaşkanı’nın gece birde uçağını arayan tim benim timim değildi. Oteli basan tim de benim timim değildir. İlginç bir şekilde gece otelin kamera görüntüleri iptal edilmiş. 00.00 ve 02.00 arası görüntüleri iptal edilmiştir. Dalaman’da cumhurbaşkanının uçağının bulunduğu aprondaki kameralar da o saatlerde elle çevrilmiştir. Devlet Hava Meydanlar’ı işletmesinin kayıtlarında üç helikopterin gözüktüğü bellidir.

POLİSLER BİZİ BEKLİYORDU: Bizden önce orada askeri hareketlilik olmuş. Bazı silahlar ve şarjörler TSK’ye ait değildir. Kimin olduğu da bulunamadı. Cumhurbaşkanının kıl payı kurtulduğu tim kim, bunu ya bu süreçte öğreneceğiz ya da tarihe karışacak. Antalya, Aydın ve İzmir Özel Harekat polislerine gece 22:00-23:00 arası gece 3’e kadar Marmaris’te olun deniyor ve 3’te Marmaris’te oluyorlar. Yakalandığımızda, polisler bize sizi bekliyorduk dediler. Yüzlerce polis mevzilenmiş bizi bekliyorlarmış.