Kültür Sanat “Öykü yazdım, resimden 10 aldım!”

“Öykü yazdım, resimden 10 aldım!”

09.03.2015 - 10:27 | Son Güncellenme:

7 Mart Cumartesi günü gerçekleşen 8. Eğitimde Edebiyat Semineri’ne öğretmenler, kütüphaneciler, akademisyenler ve eğitim yöneticileri yoğun ilgi gösterdi.

“Öykü yazdım, resimden 10 aldım”

Günışığı Kitaplığı’nın, eğitimciler ve kütüphanecilerin mesleki gelişimlerine katkıda bulunmak amacıyla düzenlediği, gelenekselleşen seminerlerin sekizincisine 450’den fazla eğitimci katıldı.

Haberin Devamı

Çağdaş edebiyatımızın en önemli temsilcilerinden Selim İleri, “Edebiyatı Sevdiren Öğretmenlerim” başlıklı konuşmasında, benzersiz birikiminden süzdüğü etkileyici öykülerini anlattı; dinleyicileri büyüleyen üslubuyla öğrencilik yıllarında edebiyata yakınlaşmasına neden olan öğretmenlerini andı. Resme olan yeteneksizliğinden esprili bir dille söz eden İleri, resim dersinde öğretmeninin, “Resmi çizemiyorsan, sen de yazarak anlat,” sözlerinden cesaret alarak nasıl öykü yazdığını ve böylece resimden 10 aldığını aktardı. Matematik dersinde, yazmaya başladığı romanına daldığı için kızan öğretmeninin sonrasında ona nasıl hoşgörülü davrandığını ve desteklediğini anlatırken gözleri yaşardı.