Gündem ‘Paralel’ imasına Özel dava açacak

‘Paralel’ imasına Özel dava açacak

23.11.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, televizyon programında kendisini cemaate yakın olmakla suçlayan emekli Yarbay Mustafa Dönmez hakkında yasal yollara başvuracağını açıkladı

‘Paralel’ imasına Özel dava açacak

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, emekli Yarbay Mustafa Dönmez’in bir televizyon programındaki sözlerine tepki gösterdi. Özel, önceki gün Kanal A televizyonundaki Deşifre programında Dönmez’in iddialarıyla ilgili yaptığı yazılı açıklama yaptı. Özel, “Konuşmacının gerçekle hiçbir ilişkisi bulunmayan, asılsız, şahsımı ve silah arkadaşlarımı karalamaya yönelik ve kamuoyunda bilgi kirliliği yaratmayı amaçladığını düşündüğüm sözleri nedeniyle kendisini kınıyor, şahsımla ilgili sözleri nedeniyle yasal yollara başvuracağımı kamouyunun bilgisine sunuyorum” ifadelerini kullandı.

İsmi de verildi
Deşifre programında konuklar arasında Dönmez’in yanısıra emekli Albay Dursun Çiçek de yer alıyordu. Özel’in, Çiçek’i kastettiği algısı üzerine, Genelkurmay kısa bir bilgi notu yayımladı. İkinci açıklamada, “Sayın Genelkurmay Başkanı adına gönderilen kısa açıklamada kast edilen kişi emekli yarbay Mustafa Dönmez’dir. Kesinlikle emekli albay Dursun Çiçek değildir” denildi.
Dönmez, Deşifre programında, şu sözleriyle Orgeneral Özel’in tepkisini çekti:
“Ya, beğenir beğenmeyiz ama kurumun başındaki insanlar şimdi ben de mesela Necdet Özel ile ilgili saatlerce konuşmak isterim. Özel hakkında hiçbir zaman şey konuşmaz. Bizim yiğit komutanımız diyelim, gürbüz demeyeyim de yiğit diyeyim, ikaz almayayım diye... Bu insana bakıyoruz hiç cemaatten bir eleştiri gelmez. Halbuki tüm komutanlar hakkında eleştiri yaparlar. Hulusi Akar (Kara Kuvvetleri Komutanı) için de gelmez.”
Programın moderatörü Mehmet Ali Önel, bu sözleri üzerine Dönmez’i, “Görevde bulunan komutanlarla ilgili olumsuz şeyler söylemeyelim” diyerek uyardı.

‘Askeri savcı cemaatin elemanı’
Dönmez, programda şunları dile getirdi:
“Türk halkına her şekilde yalan söyleyen bir cemaatle karşı karşıyayız. O yüzden ben mahkemeye hiçbir zaman güvenmedim. Başta Zekeriya Öz olmak üzere ben hiçbir savcıya ifade vermedim. Sadece Askeri Savcı Yaşar Yüce’ye verdim. Ama o da cemaatin elemanı olduğunu, benim iddiam da bu şekilde ve bu konuda hala bugün de hala söylüyorum, elimde belgeler var. Ve tutuklandığımızda da benim gözlemim cemaatin savcı ve hakimlerinin yine soruşturma safhasında delil değiştirdiklerini gördüm.”
‘Açıklaması, beni doğruluyor’
Dönmez, “Yapılan açıklamalar, açıklamalarımı doğruluyor. Kendisine iki özel mektup göndermiştim. Belgeleriyle cemaatçi personelin isimlerini göndermiştim ama onlara dokunmadı, gönderdiğim mektuplar yokmuş gibi davrandı. Verdiğim isimler arasında mağdur insanlara operasyon yapanlar da vardı” ifadesini kullandı.
Kendisine mektuplar nedeniyle bir soruşturma açılmadığını söyleyen Dönmez, “Şu an sıkıştı, tarih onu affetmeyecek. Davalardaki yalan ve sahte raporlar onun döneminde hazırlandı. Türkiye bugünlerden geçerken kumpasçıları korumamalıydı” diye konuştu.