Siyaset ‘Parka dikkat’ uyarısı

‘Parka dikkat’ uyarısı

30.07.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun 15 Temmuz darbe girişiminin ardından istihbarat birimleri tarafından olası kaos senaryosuna karşı uyarıldığı, bu kapsamda ilerleyen günlerde koruma sayısının artırılmasının gündeme alındığı bildirildi.

‘Parka dikkat’ uyarısı

Alınan bilgilere göre başarısız darbe girişiminin ardından çok sayıda üst düzey siyasiye yönelik suikast ihtimaline karşı, Kılıçdaroğlu’na da, “park” uyarısı yapıldı.

Milliyet’in aldığı bilgilere göre Kılıçdaroğlu’nun Çukurambar’da ikamet ettiği evin geniş bir parka baktığından hareket eden istihbarat birimleri, buradan bir saldırı olasılığının yönelme olasılığının göz önünde bulundurulması uyarısını iletti. Kılıçdaroğlu’na yönelik tehdit algısının artırıldığına işaret edilirken, ilerleyen günlerde koruma sayısının artırılmasının da gündeme gelebileceği ifade ediliyor.

Lambalara dikkat

İddialara yönelik önceki gün CNN Türk’e konuşan Kılıçdaroğlu, “O konuda duyumlar geldi, dikkatli davranmamız gerektiği şeklinde öneriler geldi. Türkiye’yi kaos sürecine çekmek isteyen pek çok çevre var. Bizim bir canımız var, eğer o da demokrasi için gidecekse, gitsin. Özel bir şeyim yok. Evde otururken dikkat etmem gerektiği, lambalara dikkat edilmesi gerektiği söylendi. Bireysel olarak yapacağım hiçbir şey yok yani” ifadesini kullanmıştı.