Gündem ‘Patlamanın ardından telsiz sesi duyduk’

‘Patlamanın ardından telsiz sesi duyduk’

21.05.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Görgü tanıkları ve kamera kayıtlarını inceleyen polis bombalı saldırıları aynı kişinin yaptığını belirledi. Bir tanık olaydan sonra telsiz sesleri duyduğunu anlattı

‘Patlamanın ardından telsiz sesi duyduk’

Adana ve Mersin’de HDP binalarına yapılan saldırıyı aydınlatmak için kurulan özel ekip, şu ana kadar yaptığı çalışmalarda önemli bilgilere ulaştı. Patlama sırasında Mersin İl binasında bulunan 3 görgü tanığının verdiği bilgiler ışığında, bombacının robot resmi çizildi. Adana ve Mersin’de partiye bombalı çiçeği götüren kişinin aynı olduğu saptandı.
‘Polis geç geldi’
HDP Mersin İl Başkanı Selman Günbat, ’güvenlik’ adı altında sivil polislerin adeta HDP binası girişine karakol kurduklarını ancak patlamanın yaşandığı sırada ise tek bir polisin olmamasının şüphe yarattığını, polisin patlamadan yarım saat sonra geldiğini öne sürdü.
Bir diğer HDP çalışanı Mesut Yılmaz ise, kahvaltı sonrası, patlayan bombalı çiçeğin bırakıldığı balkonu temizlediğini ve içeri girdikten kısa süre sonra patlama olduğunu söyledi.
Patlama esnasında binada kimsenin olmamasının büyük bir şans olduğunu kaydeden Yılmaz, “Olay sırasında 3 kişi içerdeydik, patlamanın ardından aşağıda telsiz seslerini duyduk fakat polisler ilk yarım saat yukarı çıkmadı” dedi.

Haberin Devamı

Gayet şık ve sakin biriydi

HDP Mersin İl Teşkilatı’nda patlayan bombalı çiçeği getiren kişi ile sohbet eden partinin merkez Yenişehir İlçe Yönetim Kurulu Üyesi Necmettin Bulut şunları söyledi: “Bombacı partiye ilk defa gelen biriydi. Binada kaldığı sürede gayet sakin ve rahat tavırlar sergiledi. 30-35 yaşları arasındaydı. Böyle gayet şık bir giyimi vardı. Başında bir şapka vardı. Şapkayı hiç çıkarmadı. Kirli bir sakalı vardı. Böyle, panik yanı yoktu. Yani hiç şüphe çekici bir yanını görmedim gerçekten.”