Gündem ‘Perişanız, 3 aydır sokaktayız

‘Perişanız, 3 aydır sokaktayız

04.03.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Şırnak’ın Cizre ilçesinde sokağa çıkma yasağının gündüz saatlerinde kaldırılmasının ardından ilçeden ayrılan vatandaşların evlerine dönüşleri sürüyor.

‘Perişanız, 3 aydır sokaktayız

İlçeye dönenler ise, operasyon yapılan mahallelerde enkaz haline gelen evlerinde, molozlar arasında sağlam buldukları veya kullanılabilecek eşyaları kurtarmaya çalışıyor. Evleri kullanılamayacak hale gelenler ise büyük üzüntü yaşıyor.

‘Perişan haldeyiz’
Nur Mahallesi’ndeki evinden ayrılan ve 80 gün sonra dönen Hacı Demre (43), evini yanmış halde bulunca çok üzüldü. Demre, üç katlı binada 4 aileden 60 kişinin yaşadığını belirterek, “Hiçbir şeyimiz kalmamış, her şeyimiz yanmış. Üç aydır sokaklarda yaşıyoruz, çocuklarımızla perişan haldeyiz” dedi. Şehit haberlerinden duyduğu rahatsızlığı dile getiren Demre, “Yeter artık kimse ölmesin, kan dökülmesin, hepimiz kardeşiz” diye konuştu. Üç çocuk annesi S.K. ise evinin tamamen kullanılamaz hale geldiğini belirterek, “Sokakta kaldık, gideceğimiz bir yok. Devletimizin bize yardım etmesini istiyoruz” dedi.

Cenazeler gömülüyor
Operasyonlar sırasında Habur Gümrük Kapısı’nda bulunan Adli Tıp Kurumu’na götürülen ve tanınmayacak durumda olan cenazeler de burada yapılan otopsilerin ardından toprağa verildi. Cenazelerin kimliği, kayıp yakınlarıyla yapılacak DNA incelemesiyle belirlenecek.