Gündem ‘Polis dosya hazırladı bize komplo kuruldu’

‘Polis dosya hazırladı bize komplo kuruldu’

06.10.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Diyarbakır’da Yasin Börü ve 3 arkadaşının öldürülmesine ilişkin 22’si tutuklu 34 sanığın yargılanmasına başlandı. Sanıklar suçlamayı reddetti

‘Polis dosya hazırladı bize komplo kuruldu’

Kobani olaylarının ardından Diyarbakır’da 6-7 Ekim’de gerçekleştirilen gösterilerde Yasin Börü ve 3 arkadaşının öldürülmesine ilişkin 22’si tutuklu 34 sanığın Ankara’da yargılanmasına başlandı. Tutuklu sanıklar, Yasin Börü ve arkadaşlarını öldürmek suçlamasını kabul etmezken, polisin kendilerine komplo kurduğunu iddia etti. Ak Parti Gençlik Kolları, HÜDA-PAR ve Milli Türk Talebe Birliği üyeleri adliye önünde “Cici çocuk, medya yıldızı, bırak elinden o sazı” yazılı dövizler taşıdı ve “Yasin’in katili Selahattin Demirtaş”, “Hepimiz Yasiniz, hepimiz Müslümanız” sloganları attı.

Haberin Devamı

Ankara 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nce görülen dava, Ankara 10 ve 11. ağır ceza mahkemelerinin birleştirilen salonunda yapıldı. Duruşmaya tutuklu sanıklar Mecnun Akkoyun, Sedat Çoban, Ali Güler, Hasan Uyanık, Mahsun Kurt, Ahmet Tura, Uğur ve Ümit Doğanay, Abdurrahman Turan, Abdurrahim Pamuk, Abdurrahman ve Abdulvahap Turan, Hasan Aldemir, Cihan Yıldız, Burhan Dicle, Remzi Özşan, Mehmet Şah Yüce, Ali Karakurt, Rıdvan Baş, Mehmet Çağlar, Resul Savur, Erkan Balaban ve tutuksuz sanık Ahmet Biçici ile Yasin Börü, Ahmet Dakak, Riyat Güneş ve Hasan Gökguz’un yakınları ve taraf avukatları katıldı.

Sanık Mecnun Akkoyun, polis memurlarının evine gelip kendisini karakola götürdüğünü belirterek, “Polisler bir dosya verdi. Bunu imzalamamı söylediler. İmzalamazsam ailemin öldürüleceğini söylediler. Bayıldım, ayıldıktan sona bu kağıdı imzaladım” dedi. Sanıklardan Rıdvan Baş, “Örgütle bağlantım yok” diye konuştu.