Siyaset ‘Provokasyonlara teslim olmayacağız’

‘Provokasyonlara teslim olmayacağız’

31.10.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

CHP’ye yönelik saldırılar olduğunu, şehit cenazesinde kendisinin önüne de kurşun atıldığını hatırlatan Kılıçdaroğlu, “Bütün CHP’li vatandaşlarıma seslenmek istiyorum; Ne yaparlarsa yapsınlar, bildiğimiz doğru yoldan şaşmayacağız, sapmayacağız” dedi

‘Provokasyonlara  teslim olmayacağız’

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Aydın’da silahlı saldırıya uğrayan CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Aydın Milletvekili Bülent Tezcan’ı hastanede ziyaret etti. Aydın’da önceki akşam, partisinin Aydın İl Başkanlığı’nın üst katındaki restoranda yemek yiyen Genel Başkan Yardımcısı Tezcan, yanına gelip siyasi içerikli slogan atan Alpaslan Kargın’ın silahlı saldırısına uğradı. Tezcan, Adnan Menderes Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde yapılan ameliyat sonrasında servise alındı.

Haberin Devamı

‘Şeref madalyam’

Kaçan saldırgan Alpaslan Kargın, Kuşadası’nda olayda kullandığı tabancayla yakalandı. İlk ifadesinde olayın planlı olmadığını alkollü olduğu için böyle bir saldırı yaptığını iddia eden saldırgan, Aydın Emniyet Müdürlüğü’ne getirildiği sırada gazetecilerin “Saldırıyı neden yaptınız?” sorusuna, “Bu kelepçeler devletimin bana verdiği şeref madalyasıdır. O kurşun da onun şerefsizlik madalyasıdır” diyerek yanıt verdi. Saldırganın, yaralama suçundan sabıkalı olduğu ifade edildi. Saldırı nedeniyle dünkü programını değiştiren CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Aydın’a gelerek Bülent Tezcan’ı ziyaret etti ve geçmiş olsun dileğinde bulundu. CHP lideri, Vali Ömer Faruk Koçak ve Aydın Cumhuriyet Başsavcısı Hakan Arslan’dan olayla ilgili bilgi aldıktan sonra Aydın Büyükşehir Belediyesi binasına geçti. Burada Büyükşehir Belediye Başkanı CHP’li Özlem Çerçioğlu ile makamında bir süre görüşen Kılıçdaroğlu, ardından basın mensuplarına olayla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Haberin Devamı

Kılıçdaroğlu, “Tatsız olay yaşadık. Sabah hastanede ziyaret ettim. Sağlık durumu iyi, umarım kısa sürede taburcu olur ama doktor arkadaşların anlatımına göre bir süre değnekle gezmek zorunda kalacak. Önemli olan kısa sürede sağlığına kavuşması” dedi.

‘Planlı saldırı’

Saldırganın ve beraberindekilerin önceden restoranda rezervasyon yaptırdığını ve ısrarla Tezcan’ın masasının yanına oturmak istediklerini anlatan Kılıçdaroğlu, “Bizdeki izlenim Bülent Bey’e karşı planlı bir saldırının olduğu, önceden hazırlandığıdır.

Planlı saldırının arkasındaki güçlerin ve iradenin ortaya çıkartılması bizim için çok önemli” dedi. CHP’ye yönelik saldırılar olduğunu ve şehit cenazesinde kendisinin önüne de kurşun atıldığını hatırlatan Kılıçdaroğlu, “Bütün CHP’li vatandaşlarıma seslenmek istiyorum; Ne yaparlarsa yapsınlar, bildiğimiz doğru yoldan şaşmayacağız, sapmayacağız. Provokasyonlara teslim olmayacağız. Onları beklentilerini boşa çıkarmak her CHP’linin görevidir. Bu provokasyonlar, ülkenin karışması, bölünmesi için yapılıyor. Bunlara izin verilmemesi lazım” dedi.

Haberin Devamı

Erdoğan aradı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Tezcan’ı telefonla aradı. Saldırıyla ilgili olarak Aydın Valisi Ömer Faruk Koçak’tan bilgi alan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bülent Tezcan’a geçmiş olsun dileklerini iletti.

Ülkücülere seslendi

Kılıçdaroğlu, saldırıyı gerçekleştiren kişinin ülkücü olduğu ve “Bu kelepçeler devletimin bana verdiği şeref madalyasıdır” sözlerini nasıl değerlendirdiğini soran gazetecilere şu açıklamayı yaptı: “Kendisinin suç dosyayı kabarık. Bütün ülkücü kardeşlerime seslenmek isterim. Ülkücülerin en az bizim kadar vatansever olduğunu biliyorum. Biz nasıl Türkiye’nin geleceği ve bekası için endişe duyuyorsak, samimi ülkücüler de aynı kaygıyı taşıyor. Bir siyasiye ateş etmek sadece ve sadece ülkücüleri karalamaktır. O kişi asla ülkücü olamaz. Böyle birinin ülkücü adını kullanması da bir sorundur. Biz kendi idealini gerçekleştirmek için bir başkasına ateş edeni, öldüreni vatansever olarak göremeyiz.”