Siyaset ‘Psikolojik harekâtın parçası oldular’

‘Psikolojik harekâtın parçası oldular’

08.10.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Eski Başbakan Yardımcısı Ak Parti Ankara Milletvekili Yalçın Akdoğan, dün Ak Parti Genel Merkezi’nde gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

‘Psikolojik harekâtın  parçası oldular’

Ak Parti ile CHP arasındaki FETÖ konusunda fark olduğunu ifade eden Akdoğan, “Biz Ak Partililer, bu örgütün ne mal olduğu ortaya çıkmadan, bir legal görünümle bir vakıf şeklinde faaliyet yürütürken bu yapıyla bir takım arkadaşlarımız ilişki içerisine girmiş, okullarını ziyaret etmiş olabilir. Ama CHP’liler bunların ne olduğu, mahiyeti ortaya çıktıktan sonra devlet bunlarla mücadele yürütürken bunları desteklemişlerdir. Bunların psikolojik harekatının parçası olmuşlardır, sözcüsü olmuşlardır. ‘Türkiye otoriterleşiyor, Türkiye yabancı savaşçılara, teröristlere yardımcı oluyor’ vesaire gibi propagandalar bu paralelcilerin çıkardığı propagandalardır, bunun sözcülüğünü de CHP yapmıştır” dedi.

‘2013’te ABD’ye gitti’

MGK kararlarıyla ilgili tartışmaların olduğu dönemde, 2013 Aralık ayının ilk haftası, CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun ABD’ye bir ziyaret yaptığını belirten Akdoğan, “Bu FETÖ’cülerin oradaki derneklerini ziyaret etmiştir, onların ofisinde özel bir toplantı yapmıştır. Bu, onlara adeta güç devşirmek anlamına gelmiştir” dedi.