Siyaset 'Putin ve Erdoğan'ın anlaşamadıkları tek bir nokta bile yoktu'

'Putin ve Erdoğan'ın anlaşamadıkları tek bir nokta bile yoktu'

11.10.2016 - 17:04 | Son Güncellenme:

Kommersant gazetesinin Kremlin muhabiri Kolesnikov, Rusya Devlet Başkanı Putin ve Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın İstanbul'daki görüşmelerine ilişkin izlenimlerini aktardığı yazısında, "Öyle görünüyor ki Putin ve Erdoğan'ın bu gün üzerinde anlaşamadıkları tek bir nokta bile olmadı" ifadelerini kullandı.

Putin ve Erdoğanın anlaşamadıkları tek bir nokta bile yoktu

11 Kommersant gazetesinin Kremlin muhabiri Andrey Kolesnikov, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın dün İstanbul gerçekleşen görüşmelerine ilişkin izlenimlerini aktardığı bir yazı kaleme aldı. Kolesnikov, Putin ve Erdoğan için, "Sanki hiçbir şey olmamış gibi yan yana oturuyorlardı. Belli ki Rus uçağının başına gelenler her ikisi için de şoke edici bir olay olmuştu" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

PUTİN, ERDOĞAN'A 2009'DAKİ GÖRÜŞMEDE NE SORMUŞTU?

Kolesnikov bu görüntünün kendisine Putin ve Erdoğan'ın 2009'daki bir görüşmelerinde kameraların kapalı olduklarını sandıkları bir anda aralarında geçen bir diyalog ile çizdikleri tabloyu anımsattığını yazdı: "Putin, Erdoğan'a yılbaşı gecesi hakkındaki planlarını sormuştu. Erdoğan ise omzundaki ağrıdan yakınmıştı. Putin ve Erdoğan daha o zaman eski dostlardı. İstanbul'daki 4 saatlik görüşmenin ardından da aynı o zamanki gibi, eski dostlarmış gibi görünüyorlardı."

'DOSTLUK İLK FIRSATTA YENİDEN BOZULABİLİR'

"Öyle görünüyor ki Putin ve Erdoğan'ın bu gün üzerinde anlaşmadığı bir nokta bile olmadı" diye devam eden Kolesnikov, "Bu dostluk bu kadar iyi, güçlü ve sağlam olmasına rağmen elbette ilk fırsatta yeniden bozulabilir" ifadelerine yer verdi. Diğer taraftan Kolesnikov, Putin'in İstanbul'da düzenlenen Dünya Enerji Kongresi'nde yaptığı konuşmaya da değindi. Putin'in konuşma yapmak için sahneye çıktığı anda 'karanlık salonun daha aydınlık hâle geldiğini' belirten Kolesnikov'a göre bunun nedeni de neredeyse her delegenin ayağa kalkıp telefonları ile konuşmanın kaydının almaya başlaması.

Haberin Devamı

' PUTİN TÜRKİYE'DE TARKAN'DAN BİLE DAHA POPÜLER HÂLE GELMİŞ'

Bunun üzerine Kolesnikov, "Görünen o ki Rus bombardıman uçağının düşürülmesinden beri geçen zaman içerisinde Vladimir Putin Türkiye'de kült şarkıcı Serdar Ortaç'tan, hatta Tarkan'dan bile daha popüler hâle geldi" diye yazdı.

Kaynak: Sputnik Türkiye