Gündem 'Rektör gözaltında' iddiası ortalığı karıştırdı

'Rektör gözaltında' iddiası ortalığı karıştırdı

28.08.2016 - 14:11 | Son Güncellenme:

Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi, sosyal medyada Rektör İrfan Aslan'ın gözaltına alındığı haberini yalanlayarak üzerine yazılı bir açıklama yaptı.Rektörlük konuyla ilgili olarak savcılığa suç duyurusunda bulunduklarını bildirdi.

Rektör gözaltında iddiası ortalığı karıştırdı

İbrahim Çeçen Üniversitesi, bir sosyal medya sitesi üzerinden iftira ve karalama kampanyası yapan Ağrı Gizli Arşiv isimli hesap tarafından ortaya atılan Rektör Prof. Dr. İrfan Aslan’ın gözaltına alındığı haberinin yalan ve asılsız olduğunu bildirildi. Açıklamada şöyle denildi:

Haberin Devamı

"Kurulduğu günden itibaren hızlı bir gelişim gösteren, gerçekleştirdiği fiziksel yapılaşma oranı, akademisyen, idari personel ve öğrenci sayısındaki artışla bölge üniversiteleri arasında parmakla gösterilen, devlet büyükleri tarafından da her ortamda takdir edilen üniversitemiz, son dönemde bir sosyal medya hesabı üzerinden alçakça bir saldırıya uğramaktadır. Ülkemiz ve milletimiz için gecesini gündüzüne katarak çalışan Prof. Dr. ASLAN ve ekibine yönelik olarak iftiraların atılmaya başladığı ilk gün söz konusu hesapla ilgili olarak Ağrı Cumhuriyet Savcılığı’na şikayet başvurusunda bulunulmuştur. Yaptığımız başvuruyla ilgili hukuki süreç devam etmektedir. Ancak kamuoyunda ve Ağrılı hemşehrilerimizin feraset dolu yüreğinde herhangi bir karşılığı olmayan zırvalamalar üzerine kamuoyunun doğru bilgilerle bilgilendirilmesi ihtiyacı doğmuştur. Karanlık bir ismin ardına saklanarak gerçek kimliklerini açıklamaktan aciz bu hesap üzerinden yazılan Rektörümüz Prof. Dr. İrfan Aslan’ın gözaltına alındığı iftirası gerçeği yansıtmamaktadır. Prof. Dr. Aslan, görevinin başında, ülkesi ve milleti için çalışmaya devam etmektedir."

Yazarlar