The Others 'Rumların tavrı ben hiçbir şey vermem'

'Rumların tavrı ben hiçbir şey vermem'

16.08.2016 - 18:37 | Son Güncellenme:

"Mülkiyet konusu çok teknik bir konu. Rum'un tavrı, anlaşılası bir tavır değil. Yani, 'Ben hiçbir şey vermem ama benim oradaki malları siz bana verin. Veremiyorsanız da parasını verin' diyor" dedi

Rumların tavrı ben hiçbir şey vermem

Rumların tavrı ben hiçbir şey vermem

Haberin Devamı

LONDRA MİLLİYET
Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş, Kıbrıs konusunda devam eden müzakerelerle ilgili, "Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ile Rum lider Nikos Anastasiadis'in görüşmeleri gayet güzel ilerlediğini" söyledi. Türkeş, "Fakat tabii uluslararası görüşmelerin iyi ve kötü tarafı var. Kolay anlaştıklarını önce konuşursun, en zorları veyahut anlaşmakta en zorlandıklarını en zorlananını en sona bırakıyorsun. Bu ilk başta iyiye gidiyor gibi geliyor, sonra da 'olmadı' diye bir gerginlik oluyor." ifadelerini kullandı. Kıbrıs müzakerelerinde zor başlıkların mülkiyet ile güvenlik meseleleri olduğuna değinen Türkeş, bu iki konunun görüşülmesine de başlanacağını aktardı. Ayrıca Akıncı'nın, garantörlerden biri olarak Türkiye'nin de tavır ve kanaatini öğrenmek istediğini ifade ettiğini ve bu çerçevede birtakım çalışmalar yapıldığını söyleyen Türkeş, şunları anlattı:

Haberin Devamı

Rumları anlamak zor

"Mülkiyet konusu çok teknik bir konu. Rum'un tavrı, anlaşılası bir tavır değil. Yani, 'Ben hiçbir şey vermem ama benim oradaki malları siz bana verin. Veremiyorsanız da parasını verin' diyor. Bu hattın aşağısında yaşayan Türk hiç kimse yok mu? Hiç orada Türklerden kalma hak, arazi, mülkiyet yok mu? Rum'a göre yok. Gayriciddi yaklaşımları var. Bunu söylüyoruz, bunu kabul etmiyorlar. Türkiye Cumhuriyeti Devleti olarak iyi niyetimizi koruyoruz. Kıbrıs yönetiminin Rum yönetimiyle anlaşmasını, Kıbrıs Türklerinin hak ettikleri gibi, izolasyonlardan kurtulmasını, serbest dünyaya özgürce açılmalarını destekliyoruz."