Ege ‘Rusya’nın yeri ayrı’

‘Rusya’nın yeri ayrı’

21.08.2017 - 04:07 | Son Güncellenme:

İzmir Enternasyonal Fuarı’nın partner ülkesi Rusya Federasyonu’nun ev sahipliği yaptığı resepsiyon eğlenceli dakikalara sahne oldu. Başkan Aziz Kocaoğlu, “Ruslar kentimizde huzurlu yaşıyor” dedi

‘Rusya’nın yeri ayrı’

Bu yıl ‘enerji’ temasıyla 86. kez kapılarını açan İzmir Enternasyonal Fuarı’nın (İEF) partner ülkesi Rusya Federasyonu’nun ev sahipliğindeki resepsiyon renkli görüntülere sahne oldu. Resepsiyona İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun yanı sıra Enerji, Sanayi ve İletişim Bakanı Pavel V. Hotsenko başkanlığındaki Stavropol heyeti, Tataristan Başbakan Yardımcısı ve Sanayi ve Ticaret Bakanı Albert Karimov ile pek çok yabancı ziyaretçi katıldı. Tataristan devlet sanatçılarının da sahne aldığı gece tam bir görsel şölene dönüştü.
‘İzmir, en güzel şehir’
Davetlilere ‘İyi ki varsınız’ diye seslenen Büyükşehir Başkanı, “Rus dostlarımız olarak 1 Eylül 1936’da, Kültürpark’taki ilk fuarımızda da yanımızdaydınız, bugün de yanımızdasınız. Rusya’nın İzmir Enternasyonal Fuarı içindeki yeri gerçekten çok ayrı” diye konuştu.
İzmir’in, Ruslar için çok kültürlülüğü ile cazibesi yüksek ve rahat bir şehir olduğunun da altını çizen Başkan Kocaoğlu, sözlerine şöyle devam etti: “İzmir’de çoğu Türk vatandaşlığına geçmiş 10 binin üzerinde Rusya kökenli insan yaşıyor. Burada huzurlular. İzmir’deki yabancı kökenli topluluklar içinde en kalabalık grup Ruslar. İzmir onların ikinci vatanı. İnanıyoruz ki, kentimizde geliştirdiğimiz bu dostluk ilişkisi, daha çok gelişecek. Birlikte, ele ele-omuz omuza mesafeleri kolaylıkla aşacağız.” Tataristan Başbakan Yardımcısı ve aynı zamanda Sanayi ve Ticaret Bakanı Albert Karimov ise, “Kültürlerimiz birbirlerine çok benziyor. İzmir, Türkiye’nin en çok gelişen ve en güzel şehri” dedi.