Siyaset ‘Sağlıkta memnuniyeti yüzde 80’e çıkaracağız’

‘Sağlıkta memnuniyeti yüzde 80’e çıkaracağız’

27.02.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Palandöken Kayak Merkezi’ndeki bir otelde düzenlenen Erzurum İl Sağlık Değerlendirme Toplantısına katıldı.

‘Sağlıkta memnuniyeti yüzde 80’e çıkaracağız’

Toplantıda konuşan Bakan Akdağ, Türkiye’de Sağlıkta Dönüşüm Programı ile halkın sağlık hizmetlerine ulaşması ve bu hizmetleri kaliteli alması için ciddi hamleler yaptıklarını söyledi. Akdağ, TÜİK’in 2015 yılında yaptığı sağlık hizmetlerinden memnuniyet araştırmasında bu oranın yüzde 72 olarak belirlendiğini, dün açıklanan 2016 rakamının ise yüzde 75.5 olduğunu vurguladı. Sağlık hizmetlerinden memnuniyeti yüzde 80’e ulaştırmayı hedeflediklerini belirten Akdağ, şöyle devam etti:

‘Sahada takip edilmeli’

“Ankara’da planlar yapmakla, programlar belirlemekle, sahada bunları hayata geçirmek aynı şey değil. Mutlaka ne olup bittiğini yakından takip etmek, bir taraftan sahayı beslemek, öbür taraftan sahadan beslenmek gerekiyor. Sağlık Bakanlığı’nın dönüşüm programı ile alakalı oluşturduğu aslında dünyaya da örnek teşkil eden çok önemli bir uygulaması var, sahayı yani şehirlerimizdeki çalışmaları saha koordinatörlerimizle takip ediyoruz.”