Siyaset ‘Şahsi talep değil’

‘Şahsi talep değil’

29.06.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun ofisinden yapılan açıklamada, Davutoğlu’nun görevden ayrıldığı mayıs içerisinde tahsis edilmiş olan mayıs ayı örtülü ödenek bütçesinden hiçbir harcama yapılmadığı belirtildi.

‘Şahsi talep değil’

Açıklamada, “Davutoğlu’nun görevden ayrılması ile ilişkilendirilebilecek bir harcama artışı söz konusu değildir. Sayın Davutoğlu’nun korunmasına ilişkin olarak ise özellikle 7 Haziran 2015 tarihinden itibaren aynı anda üç terör örgütüne karşı sınır içi ve sınır ötesi son derece kapsamlı operasyonların talimatını vermiş bir Başbakan olarak kendisi ve ailesiyle ilgili güvenlik tehdidi ve buna bağlı alınması gereken tedbirler Başbakanlık Koruma Daire Başkanlığı tarafından belirlenmiştir, Sayın Davutoğlu’nun bu konuda şahsi bir talebi ya da talimatı olmamıştır” denildi.
CHP’li Muharrem İnce önceki gün “Davutoğlu’na sesleniyorum, görevden ayrılmadan son 1 haftada örtülüden kaç para harcadın? Kendine kaç personel ve araç tahsis ettin açıkla. Görevden ayrılmadan son bir hafta içerisinde kendine kaç araç tahsis ettin? 34 araç tahsis ettiğin doğru mu? 108 personel tahsis ettiğin doğru mudur? Son bir hafta içinde örtülü ödenekten 200 milyon lira kullandığın doğru mu?” sorularını yöneltmişti.