Cadde 'Samimi olduğumuz için geliyorlar'

'Samimi olduğumuz için geliyorlar'

05.01.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Hollywood ünlülerini Türkiye’de misafir eden Ümit Akbulut, yabancı şarkıcı ve oyuncuların ülkemize gelme sebebini şöyle özetledi: “Çoğu parayı değil, samimiyeti önemsiyor”

Samimi olduğumuz için geliyorlar

Ümit Akbulut; Floyd Mayweather, Pamela Anderson, Karim Benzema, Justin Dior Combs, Rita Ora, 50 Cent, Daphne Joy ve Flo Rida gibi dünyaca ünlülerin menajerliğini yapıyor. Bu isimleri Türkiye’ye de getiren Akbulut, en çok zorlandığı oyuncunun Lindsay Lohan olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

- Türkiye’ye dünyaca ünlü yıldızları getiren B4L adlı şirketinizi nasıl kurdunuz?

Fenerbahçe ve Galatasaray’da oynayan futbolcu Colin Kazım Richards, arkadaşımdır. İlk olarak, onun menajerliğini aldım. Kazım bir gün, “Hayatım boyunca kardeşimsin” demişti. Ben de Türkçe anlamı, ‘Kardeşim hayat boyunca’ olan B4L’yi kurdum. Aslında 2009 yılında menajerlik şirketi olarak kuruldu ama 2011’de ABD’nin en büyük üçüncü plak şirketi Bad Boy’la iş birliği yaptık.

- Ünlü futbolcu, şarkıcı ve oyuncuları sadece Türkiye’de mi temsil ediyorsunuz?

Bazı sanatçılar ve futbolcularla sadece Türkiye hakları için anlaşıyoruz. Yaptığımız en büyük anlaşma, dünyanın en çok para kazanan boks sporcusu Floyd Mayweather ile olmuştu. Avrupa haklarını tamamıyla almıştım. İnsanlar artık Türkiye’ye gelmek istiyor. Çünkü yurt dışındaki ortam buradan çok farklı. Dünyaca ünlü isimler artık paraya değil, buradaki sıcaklık ve samimiyete önem veriyor.

Haberin Devamı

- B4L şirketine girmek isteyenler var mı?

Cristiano Ronaldo şirketimize girmek istedi ama kabul etmedim çünkü sadece isme bakmıyoruz. Bizimle çalışacak kişilerin ilk önce insan olması gerekiyor. Türkiye’ye getirdiğimiz kişileri fanlarıyla buluşturup, hastane ve okul gibi ziyaretler yaptırıyoruz. Ronaldo ile konuştuk, bunları kabul etmedi ve anlaşamadık.

- Sizi en çok hangi ünlü zorladı?

Lindsay Lohan. İki hafta bizimle kaldı. Maalesef özel hayatı maceralı geçtiği için ayrılmaya karar verdik. İlişkilerimizi tamamen koparttık. Üç gün için Türkiye’ye getirmiştik ama süreci iki haftaya uzattık. Daha sonra kendisi tek başına iki hafta daha kaldı. İçi ve dışı bir değildi. Şov dünyasında bazı isimler ön planda olmak için başka yollara başvurabiliyor.

- Uyarılarda bulundunuz mu?

Uyarıda bulunmadık. Anlaşma öncesinde her şeyi konuşmuştuk. Ama kendisi konuştuklarımızı uygulamadı. Türkiye’de Suriyeli vatandaşları ziyaret ederek güzel şeyler de yaptı.

- Türkiye’ye gelecek başka isimler var mı?

‘Hızlı ve Öfkeli’ filminin son üç serisinde oynayan Tyrese Darnell Gibson gelecek. Filmin sekizincisi vizyona girecek. Dokuzuncu filmin 35 dakikasını İstanbul’daki 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nde çekmek için anlaştık. Kendisi bir gün Instagram’dan bana mesaj atarak, ‘Seninle çalışmak istiyorum. Numaranı yazar mısın?’ dedi. Mesaj attıktan sonra kendi sayfasında, ‘Türkiye aklımda, merak ediyorum’ notuyla, nargile içerken fotoğrafını paylaştı. Artık ben değil, ünlü isimler bana ulaşıyor.

Haberin Devamı

- Justin Bieber’i getireceğinizi söylemiştiniz. Gelecek mi?

Arkadaşlığımız 2012 yılında başladı. Justin Bieber’da bazı zorluklar var. Beyonce gibi FBI tarafından korunan bir sanatçı.

FBI, bu sanatçıların gideceği ülkelerde son üç ayda neler
olduğuna bakıyor. Bieber, gelmek istese bile FBI göndermiyor. Şarkıcının hayranları üzülmesin diye çekilişle bir kişiyi Fransa’daki konserine gönderdik. İpek Tamer isimli arkadaşımız, hem konseri izledi hem de kendisiyle tanıştı. Maalesef şu anki şartlar altında büyük isimleri Türkiye’ye getirmek zor oluyor. Ama hayırlısıyla, 2017 yılında Justin Bieber’ı ülkemizde ağırlayacağız.

Haberin Devamı

Samimi olduğumuz için geliyorlar

‘Yabancılar acımızı paylaşıyor’

- Ünlü Türklerle neden çalışmıyorsunuz?

Nur Yerlitaş dışında kimseyle çalışmıyorum, kendisiyle kafalarımız uyuşuyor. Birçok Türk şirketimizde olmak istiyor.

- Ülkemize getirdiğiniz dünyaca ünlü isimlerin milyonlarca takipçisi var. Yaşanan terör olaylarından sonra, ‘Türkiye, gidilmesi gereken bir ülke’ diye mesaj atıyorlar...

Bu insanlarla sohbet ettiğinizde, ne kadar samimi olduklarını anlayabiliyorsunuz. Doğum günümde, ‘Mutlu yıllar’ mesajları atıyorlar. Ülkemizde maalesef yaşanan terör olaylarından sonra ise, üzüntülerinden bahsediyorlar. Acılarımızı paylaşıyorlar, yaptıkları dostluktur. Teşekkür ediyorum.

- Gündemde olmak nasıl bir şey?

Gelen isimler kendi ülkelerinde, ülkemizi övüyorlar. Buna aracı olduğum için mutluyum. Yoksa bunun dışında gündemde olmak önemli değil. Eve gittiğimde annemin, ‘Helal olsun’ demesi, gurur veriyor. İnsanlara bir şey katmak mutluluk. Hangi sanatçı başka ülkeye gidip de bir günü hayranlarına ayırıyor? Ben bunu yaptığım için ayrıca mutluluk duyuyorum.

Haberin Devamı

- B4L şirketini kurmadan önce ne iş yapıyordunuz?

Üniversiteden sonra annemin tekstil firmasında çalıştım. Daha sonra menajerlik şirketini kurdum.