Ege ‘Sanayi 4.0’ı bilmiyoruz’

‘Sanayi 4.0’ı bilmiyoruz’

23.08.2017 - 04:36 | Son Güncellenme:

EBSO Başkanı Yorgancılar, 141 firmayla yaptıkları ‘Sanayi 4.0’ anket sonuçlarını açıkladı, “141 firmanın yüzde 27.7’si, Sanayi 4.0’ı bilmiyor” vurgusunu yaptı

‘Sanayi 4.0’ı bilmiyoruz’

Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Meclisi Toplantısı’nda konuşan Başkan Ender Yorgancılar, Sanayi 4.0 için hızla yol alınması gerektiğini ve hükümetin de gündeminde bir modelin olduğunu vurguladı. Başkan Yorgancılar, “İki senedir ilkokullarda kodlama eğitimleri verilmesi gerektiğini söylüyorduk. Bu eğitimlerin de verileceğini öğrendik. Yine teorik ile pratiğin bir arada olacağı bir eğitim sistemine geçilmeli. Yoksa, sadece fabrikalarda 1 aylık staj süresinde verilen uygulamalı eğitimler yetersiz kalıyor” dedi.

Haberin Devamı

Sanayi 4.0 anket sonuçlarını da paylaşan Başkan Yorgancılar, “Ankete 141 firma katıldı. Yüzde 31’i Sanayi 4.0’ı farkındalık düzeyinde bilirken, yüzde 27.7’si ise herhangi bir bilgisi olmadığını söylemiş. Yine firmaların yüzde 52.5’i Sanayi 4.0 için bir yol haritası olmadığını belirtmiş. Yol haritasının belirlenmesi için üniversiteler ile sanayilerin bir arada çalışması şart. Firmaların yüzde 93’ü akılı cihaz ve makine kullanırken, 3D yazıcı kullanan firma oranı sadece yüzde 10. Firmaların sadece yüzde 5’i teknolojiye bütçelerinden yüzde 61’lik bir kaynak ayırırken gelecek 5 yıl içinde firmaların yüzde 20’si teknolojinin geliştirilmesi için bir planlama yapmamış” diye konuştu.

Öte yandan Meclis Başkanı Salih Esen, Kurban Bayramı tatilinin on güne çıkarılmasını eleştirdi, “Turizm sektörünü memnun etme çabası, sanayicileri mağdur hale getirdi” dedi.

Haberin Devamı

Çetin, Meclis’e veda etti

Toplantıda TARİŞ Zeytin ve Zeytinyağı Birliği Başkanı Cahit Çetin, Meclis’e veda ettiğini açıkladı. Çetin, “Amacım yeni bir yönetimin yola devam etmesidir. 31 Ağustos’ta görevimden ayrılıyorum benim ardından Zehra Uğur, EBSO Meclisi’nde kurumumuzu temsil edecek. Hakkınızı helal edin” dedi.