Gündem ‘Sapanca’ için insan zinciri

‘Sapanca’ için insan zinciri

20.11.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

TEMA Vakfı, kuraklık nedeniyle Sapanca Gölü’nde yaşanan su çekilmesi ve kirliliğe dikkat çekmek için ilginç bir etkinlik düzenledi.

‘Sapanca’ için insan zinciri

Erozyonla Mücadele Haftası kapsamında Sapanca Gölü’nü ziyaret eden vakıf üyeleri, çevrecilerle birlikte el ele tutuşarak insan zinciri oluşturdu. Gölün çevresinde son yıllarda artan sanayileşmenin getirdiği sorunlara da dikkat çeken üyeler, gölden su çekilme alışkanlığına son verilmesi gerektiğinin altını çizdiler.
TEMA Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Deniz Ataç, “Erozyon nedeniyle 110 ülke çölleşme tehlikesi ile karşı karşıya. Türkiye’deki tarım alanlarının yüzde 59’u erozyon alanı içerisinde yeralıyor” dedi. Sakarya Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyesi Mahnaz Gümrükçüoğlu ise şu bilgileri verdi:
“Mayıs ayından itibaren Sapanca Gölü’ndeki su seviyesi çok ciddi oranda düşüşe geçti. Sapanca Gölü’nden çekilen su miktarı her geçen gün artıyor. Vakit kaybedilmeden Sapanca Gölü’nü besleyen derelere akım gözlem istasyonları kurulmalı. Sanayi tesisleri gölden su çekmeye artık bir son vermelidir.”