Cadde ‘Şarkıcı olmasam sinema sektöründe çalışırdım’

‘Şarkıcı olmasam sinema sektöründe çalışırdım’

22.02.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

‘Ölünmüyor’ single’ıyla adınan söz ettiren Emre Aydın, sinemaya da el attı. ‘Cinni / Uyanış’ adlı filmi yazıp yöneten Aydın, “Londra’da görüntü yönetmenliği eğitimi aldım. Benim için geç kalınmış bir iş” dedi

‘Şarkıcı olmasam sinema sektöründe çalışırdım’

- Korku filmi çekmek nereden çıktı?

Haberin Devamı

Bu fikir uzun süredir vardı ama 10 yıl kadar gecikti. Artık 27 Mayıs’ta vizyonda... Eda Köksal, Merve Deniz ve Gökçen Gökçebağ oynuyor. Seyirciler korku sahnelerinde zıplayacaklarından emin olabilir. Bir sürü insan üzerinde denedim. Ben de çok iyi bir korku film seyircisiyim.

- Daha önce klip yönetmenliği yapmıştınız. Film çekmek nasıl bir deneyim oldu?

Klip yönetmenliğinde bir sanat yönetmeniyle çalışırsanız, her şey çok daha kolay oluyor. Film çekmek daha yoğun ve tecrübe kazandıran bir şey. Sürekli karar vermek durumundasınız. Devamlı sahne, oyuncunun oynayış şekli değişiyor. Çok şey kattı bana.

- Hikaye de size ait. Yazım aşamasında neler yaşadınız?

Benim bir hikayem vardı, onu kardeşim Yiğit ve şirketimizin ortağı Erdoğan’la paylaştım. Erdoğan o hikayeyi başka bir hale getirdi. Ben de onu başka bir yere taşıdım. Hikaye kısmında çok zorlanmıyorsunuz. Korku dolu anları o sırada yaşamıyorsunuz. Sahneleri yazarken, paranormal kısımlarda bir kez rahatsız oldum ve ‘Yarın devam ederim’ deyip yazmayı bıraktım.

Haberin Devamı

- Çekimler sırasında neler yaşandı?

Aktarımcı bir arkadaşım, ‘Belki elektrikler kesilir, jeneratör devreye girene kadar teknik bir ünite almamız lazım’ dedi. ‘Bu zamanda kesilmez’ dedim ama istediği üniteyi aldık. Sonra başladık filme, sürekli elektrik kesiliyor.

Korku filmi çektiğimiz için herkes normal olmamasına yordu. Çatalca’nın Subaşı Köyü’ndeyiz. Kaldığımız otelde de in cin top oynuyor. Hiç ses yok. Filmde de öyle bir sahne var, elektrik kesilince telefonu aldım baktım, telefon da kesik. Ekipçe en tırstığımız an oydu. Çekimler bir ay sürdü.

- Bundan sonraki projeniz yine korku filmi mi olacak?

Evet, bir korku filmi daha çekeceğim. Sonra bir dram var... İlk filmimin en hakim olduğum türde olmasını istedim.

- Gişede komedi filmleri daha başarılı oluyor. Korku filmi çekmek risk değil mi?

Evet, 10 kişiden biri izliyor neredeyse. En çok izlenen korku filmi, 800 bin izlendi sanırım. Ama gişesi için yapılmadı bu film, iyi bir iş çıkarmak için yapıldı.

- Birçok şarkıcı sinema sektörüne geçiş yaptı. Bu durumu müzik sektörü için kötüye gidiş olarak yorumlayabilir miyiz?

Haberin Devamı

Müzik sektöründe gözle görülür olumlu bir gelişme var diyemem. Kendi adıma, ben zaten görüntü yönetmeniyim. Benim için geç yapılmış bir şey. Şarkıcı olmasam, sinema sektöründe bir yerde çalışıyordum şimdi. Londra’da görüntü yönetmenliği üzerine eğitim aldım.

- Oyunculuk yapmayı düşünüyor musunuz?

Şu an ekranda olan bir diziden teklif gelmişti, becerebileceğimi düşünmüyorum. Başka bir iş o. Kamera arkasında olmayı tercih ediyorum, oyunculuk düşünmüyorum.

‘Kafası karışık biriyim’

- Yeni single’ınız ‘Ölünmüyor’dan da bahsedelim...

İlk defa bu tip bir şarkı yaptım. Bazı arkadaşlarım çok beğendi, bazıları kızdı ‘Neden hareketli şarkı yapıyorsun?’ diye. Bir kesim ‘Sürekli slov şarkı yapıyorsun, farklı bir şey yap’ dedi. Ancak anket yaptım, yüzde 70 ‘Slov şarkı yap’ çıktı.

Fakat ‘Ölünmüyor’ iyi bir şarkı olduğu için onunla çıktım. Üç günde bir milyon tıklandı. Yaptığınız şeyin karşılık bulması güzel. Bana, ‘Aaa ne yapmış Emre Aydın!’ gibi gelmiyor. Tabii üzülenler oldu ama beni dinleyenler içinde sakal tıraşı olunca ‘Sen değişiyormuşsun, sakın değişme’ diyen bir kitle de var.

Haberin Devamı

- Şarkının hikayesi nedir?

Kötü bir şey olduğunda dik durabilen, kendini teselli edebilen, yalpalasa da düşmeyeceğini duyuran bir karakterin şarkısını yazmak istedim.

- Siz de öyle bir adam mısınız?

Ben de herkes gibi kafası karışık biriyim. Öyle de olabilirim ama olmaya da bilirim.

- Albüm gelecek mi?

İki single’dan sonra albüm yapacağım. İkinci single’ın adı ‘Sen Beni Unutamazsın’, slov bir şarkı.

- Şarkılarınızın deneme sınavlarında yer almasına ne diyeceksiniz?

Bir soruyu görüp Instagram’dan paylaştım, sonra fanlarım 10 tane daha böyle paylaşım yolladılar. Belki Türkçe kullanımıyla ilgilidir. ‘Aşağıdaki dizilerde hangi söz sanatı yoktur?’ şeklinde sorular. Ben de çözüyorum (gülüyor).

‘Sürpriz yapıp, evlenebilirim’

- Evlenmeyi, baba olmayı istiyor musunuz?

Baba olmayı bilmiyorum ama evlenmek istiyorum.

- Yakında zamanda bir sürpriz olur mu?

Haberin Devamı

Yapabilirim, belli olmaz.