Gündem 'Sayenizde hayata döndüm'

'Sayenizde hayata döndüm'

08.07.2014 - 09:47 | Son Güncellenme:

Nihat Hatipoğlu'nun atv'deki ramazan programını seyrettikten sonra 4 yıldır kullandığı uyuşturucudan kurtulduğunu canlı yayında anlatan Hamdiye Koşucu, "Sayenizde hayata döndüm" diyerek Hatipoğlu'na teşekkür etti

Sayenizde hayata döndüm

atv'nin İstanbul'dan canlı olarak yayımladığı "Nihat Hatipoğlu ile İftar Vakti" programı, önceki akşam anlamlı bir olaya sahne oldu. Programa katılan 26 yaşındaki Hamdiye Koşucu, 4 yıldır kullandığı uyuşturucu belasından ramazanın ilk gününde Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu'nu dinleyerek kurtulduğunu söyledi.

Haberin Devamı

ÇOCUKLARIMA YARDIM EDİN<
Nihat Hatipoğlu, program kapsamında önceki gün Sultanahmet Meydanı'nda katılımcıların sorularını yanıtladı. Programda söz alan Hamdiye Koşucu, 4 yıl önce uyuşturucu madde kullanmaya başladığını itiraf etti. Sultangazi'de oturduğunu, bugüne kadar gördüğü tedavi ve aldığı ilaçlara rağmen uyuşturucuyu bir türlü bırakamadığını belirtti ve şu çarpıcı itiraflarda bulundu:
Arkadaşım Kübra Akbulut sizi izlememe vesile oldu. Sizi sadece bir defa dinlemem ve izlemem, bana 4 yıllık madde kullanmamı hiç ama hiç zorlanmadan bıraktırdı. Ramazanın ilk günü sizi dinlemeden önce felç geçiriyordum. Kendimi durduramıyordum. Hiçkimseyi dinlemiyordum. Hiçbir şekilde iflah olmuyordum. Gece gündüz, sabaha karşı evden çıkıyor, madde kullanıyordum. Kimse bana karışamıyordu, söz geçiremiyordu. Cahilliğime kandım. Elime yazı yazdırdım "Benden kime ne?" diye... Bu yazı sizin için geçerli değil. Özür dilerim. Siz beni yola getirdiniz hocam, hakkınızı helal edin. Beni kimse yola getiremedi bu yaşıma kadar. O gün sadece sizi dinledim. Şimdi uyuşturucuyu hiç istemiyorum ve aramıyorum.
Bunları, herkesin duyacağını bile bile, sizin ne kadar mübarek bir insan olduğunuzu herkes bilsin ve sizi tanısın diye söyledim. Namaz kılmıyordum, oruç tutmuyordum. Şimdi sizi izlediğim ramazanın ilk gününden beri namaz da kılıyorum, oruç da tutuyorum. Hiç bırakmıyorum. Sayenizde madde bağımlılığından kurtuldum.
8 ve 9 yaşlarında 2 çocuğum var. Onlara yardım etmenizi istiyorum. Bu dünyadaki kötülüklerden ancak o şekilde uzak tutabileceğime inanıyorum. Sizin Kuran kursunuzda okumalarını istiyorum. Gerekirse kursunuzda temizlikçi olarak çalışırım. Yeter ki çocuklarımı kurtarın.

Haberin Devamı

ALLAH HEPSİNİ KURTARSIN
Hamdiye Koşucu'nun sözleri, Hatipoğlu'nu duygulandırdı. Katılımcılar tarafından da uzun süre alkışlandı. Prof. Nihat Hatipoğlu, Koşucu'yu tebrik ederek şu cevabı verdi: "Sana teşekkür ediyoruz. Allah sendeki aşkı ve sendeki gücü aynı şekilde bütün madde kullanan gençlere nasip etsin inşallah. Bütün gençleri Allah kurtarsın. İnşallah aynı şekilde madde kullanan bütün arkadaşlarımız kurtulurlar. Çok sevindim. Adına çok sevindik. Elhamdülillah. Sen bizim kardeşimizsin. Seninle mutlaka görüşeceğiz. Çocuklarınıza da yardımcı olacağız Allah'ın izniyle. Yola devam, gevşemek yok." Hatipoğlu, Kübra Akbulut'a ise "Aferin Kübra. Sen mübarek bir kadınsın. Tebrik ediyorum, maşallah" diye seslendi. Akbulut da Nihat Hoca'ya "O gün arkadaşım sizin kanalınızı değiştirmeye çalıştı. Film izlemek istiyordu. 'Sakın değiştirme. Dur. Hocamızı dinleyeceğiz' dedim. Çok şükür ben o gün değişmesine vesile oldum, siz de sebep oldunuz'" diye yanıt verdi.

Haberin Devamı

SABAH