Gündem ‘Sebebi seradaki temizlik olabilir’

‘Sebebi seradaki temizlik olabilir’

29.06.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Antalya’nın Kumluca ilçesinde 24 Haziran’da öğle saatlerine Erentepe Mahallesi’nde başlayan ve rüzgârın da etkisiyle büyüyen orman yangını, Belen, Toptaş, Sarıkavak ve Güzören mahallelerinde etkili oldu.

‘Sebebi seradaki  temizlik olabilir’

Birinci yangının devam ettiği sıralarda pazar günü öğle saatlerinde Adrasan Mahallesi’nde başlayan orman yangını ise mahallenin bir bölümüyle Yeşilköy ve Yazır mahalleleri Olimpos mevkilerini etkiledi. Önceki gün sabah saatlerine kontrol altına alınan her iki yangın bölgesinde ekiplerin soğutma çalışmaları gün boyu havadan ve karadan devam etti.
Ak Parti İl Başkanı Rıza Sümer, hasara ilişkin ön tespitlerde Erentepe Mahallesi’nde 20 ev, 3 ağıl, 4 samanlık ve 40 çitçiye ait 80 dekar, 60 çiftçiye ait 300 dekarlık bahçenin hasar gördüğünü açıkladı. Sümer, Toptaş Mahallesi’nde 2 ev, 1 depo, 20 çiftçiye ait 40 dekar sera, 1 çiftçinin 10 dekar bahçesi, Belen Mahallesi’nde 12 çiftçiye ait 55 dekar bahçe, Sarıkavak Mahallesi’nde ise 1 çiftçiye ait 30 dekar bahçenin yangından dolayı kullanılamaz hale geldiğini aktardı.

Haberin Devamı

‘Araştırılıyor’

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ülkede her gün 15-20 yangının çıktığını, söz konusu yangınların olduğu gün ise en büyükleri Adrasan, Kumluca ve Gelibolu Yarımadası’ndaki olmak üzere ülke genelinde 18 orman yangının meydana geldiğini bildirdi. Erdoğlu, Yangınların çıkış nedenlerinin ise şu anda belli olmadığını, Valilik ve Emniyet tarafından araştırma yapıldığını ifade etti. “Terör ihtimali var mı?” sorusunu da Eroğlu, “Kumluca’da terörden ziyade bir serada, içeride temizlik yapılırken malzemeler çıkarılmış, dışarıda ateşe verildiği iddia ediliyor. Onu araştırıyoruz. Oradan çıkmış genelde. Büyük ölçüde öyle” diye yanıtladı. Eroğlu, Adrasan’daki orman yangınının çıkış nedenini ise araştırdıklarını kaydetti.

Haberin Devamı

Balıkesir alev alev

Balıkesir’in İlkkurşun Tepesi’nde Ayvalık Belediyesi’ne ait çamlarının bulunduğu ağaçlık alanda henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. Bölgede etkili olan rüzgârın etkisiyle yangın kısa sürede büyüdü. Çevrede bulunan vatandaşlarında söndürme çalışmalarına katıldığı yangın, yaklaşık 1 saatlik çalışmanın ardından kontrol altına alınarak söndürüldü.