Gündem ‘Şehit anası ağlamaz’

‘Şehit anası ağlamaz’

08.04.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Şehit olan Uzman Çavuş Özcan Mutlu, polis memuru Murat Küpeli ve köy korucusu Rıfat Kaya dün toprağa verildi. Mutlu’nun eşi, ağlayan annesine, ‘Şehit anası ağlamaz’ dedi

‘Şehit anası ağlamaz’

Şırnak’ın Uludere ilçesinde görev yaptığı birlikte geri manevra yapan tankın altında kalıp, ağır yaralanan ve kaldırıldığı hastanede şehit olan Uzman Çavuş Özcan Mutlu (31), memleketi Balıkesir’in Erdemit ilçesinde son yolculuğuna uğurlandı. Tunceli’de de zırhlı araç kazasında şehit düşen polis memuru Murat Küpeli (32) de memleketi Mersin’in Tarsus ilçesinde toprağa verildi.
Dört aylık evli olan şehit Mutlu’nun cenazesi, dün uçakla Balıkesir’e gönderildi. Şehidin cenazesi babaevine geldiğinde anne Süheyla Mutlu, tabutuna dokunup, “Oğlum biz seni bırakmadık. Sen bizi bırakıp, gittin” diyerek ağıtlar yaktı. Dua edilip, helalik alınmasının ardından şehidin cenazesi 50 metre ilerdeki geniş bir alana götürüldü. Törende gözyaşlarına boğulan Süheyla Mutlu’yu gelini Özlem Mutlu, “Ağlama anne sen şehit anasısın. Şehit anası ağlamaz” diyerek, teselli etmeye çalıştı. Mutlu ardından da eşinin tabutuna sarılıp, öptü. Balıkesir İl Müftü Vekili Ramazan Topcan’ın kıldırdığı namazın ardından şehidin cenazesi Edremit Mezarlığı’na götürülerek, buradaki şehitlikte toprağa verildi.
Şehit Murat Küpeli, memleketi Mersin’in Tarsus ilçesinde son yolculuğuna uğurlandı. Cenaze töreninde baba Hilmi Küpeli, anne Sembil Küpeli ve eşi Zehra Küpeli metanetlerini korumaya çalıştı. Mersin Müftüsü Ali Melek tarafından kılınan cenaze namazından sonra şehit polis memuru Murat Küpeli’nin cenazesi bir süre omuzlarda taşındı. Daha sonra cenaze arıcına alınarak Sandal Mahallesi Mezarlığı’nda gözyaşları arasında toprağa verildi. Şehidin 2 ay önce 2 yaşındaki kızı Büşra’nın ağır grip olduğu ve tedaviye rağmen yaşamını yitirdiği belirtildi.

Şehit korucuya veda
Bitlis’in Mutki ilçesine bağlı Arpalıseki Köyü Varan Mezrası’nda yürütülen operasyonlar sırasında şehit düşen 7 çocuk babası 53 yaşındaki köy korucusu Rıfat Kaya için İl Jandarma Komutanlığı’nda cenaze töreni düzenlendi. Törende konuşan Bitlis Valisi Ahmet Çınar, “Allah kimseyi vatansız bırakmasın” dedi. Tören sonunda Bitlis Müftü Vekili Mehmet Şirin Ayral tarafından cenaze namazının kılınmasının ardından korucu Rıfat Kaya’nın cenazesi cenaze aracına konuldu. Gözyaşlarına boğulan şehit korucunun yakınlarını ise törene katılanlar teselli etmeye çalışıldı. Kaya’nın cenazesi Mutki ilçesine bağlı Kocainiş Köyü’ne götürülerek toprağa verildi.