Siyaset ‘Şehitlerin emanetine sahip çıkacağız’

‘Şehitlerin emanetine sahip çıkacağız’

02.06.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Başbakan Binali Yıldırım, Çankaya Köşkü’nde işçi, işveren ve memur sendikaları temsilcilerini iftar sofrasında ağırladı.

‘Şehitlerin emanetine sahip çıkacağız’

“Kıdem Tazminatı” ile ilgili yasal düzenlemelerin hazırlıklarının gündemde olduğu dönemde gerçekleşen iftar yemeğine Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’nun yanı sıra 6 konfederasyon ve bağımsız sendikalardan 300 temsilci katıldı. Yıldırım iftarın ardından yaptığı konuşmada, Diyarbakır’da 3, Şırnak’taki helikopter kazasında ise 13 askerin şehit olduğunu hatırlatarak, “Milletimizin başı sağolsun. Şehitlerimizin emanetine sonuna kadar sahip çıkacağımızdan hiç kimsenin zerre kadar şüphesi olmasın” diyerek hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet diledi. Yıldırım, şunları kaydetti:
DİMDİK AYAKTAYIZ: Bugün Türkiye geçen 15 yıllık güven ve istikrar sayesinde dünya ekonomisinde 17, Avrupa ekonomisinde 6. sıraya yükselmiştir. Demokratik istikrar yoksa ekonomik istikrar da olmuyor. Demokrasimize yapılan saldırılar aynı zamanda ekonomimize yapılan saldırılar anlamına gelir.
15 Temmuz darbesini bastırıp, darbeye darbe vurduktan sonra hemen ardı ardına değerlendirme kuruluşlarına Türkiye adına olumsuz açıklamalar yaptı. Aralık ayının başında hükümet olarak aldığımız hızlı tedbirlerle bu olumsuzluğu azalttık. Zor bir yıl olmasına rağmen dimdik ayaktayız. 2002’den bu tarafa Türkiye ekonomisi küresel krizlere rağmen yüzde 5,6 oranında büyümeyi başarmıştır.

Şehit ailesinin acısını paylaştı

‘Şehitlerin emanetine sahip çıkacağız’


Başbakan Binali Yıldırım, helikopter kazasının ardından Şehit Tümgeneral Aydoğan Aydın’ın Ankara’daki ailesine taziye ziyaretinde bulundu. Başbakan Yıldırım ve eşi Semiha Yıldırım, acı olayın ardından şehit ailesini ziyaret ederek taziyelerini iletti ve acılarını paylaştı.