Siyaset ‘Sekin, bütün Türkiye’nin gakkoşudur’

‘Sekin, bütün Türkiye’nin gakkoşudur’

05.02.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

İzmir’de terör saldırısını önleyen kahraman polisin adına yapılan parkın açılışına katılan CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, ‘Fethi Sekin gözünü kırpmadan ölüme koştu. O sadece Elazığlı değil, tüm Türkiye’nin gakkoşudur’ dedi

‘Sekin, bütün Türkiye’nin gakkoşudur’

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İzmir Adliyesi’ne yönelik terör saldırısını kahramanca önleyip şehit olan polis memuru Fethi Sekin ile mübaşir Musa Can’ın adlarının verildiği cadde ve sokak ile Şehit Fethi Sekin Parkı’nın açılışlarını yaptı. Açılışta yaptığı konuşmada terörle ortak mücadeleye vurgu yapan Kılıçdaroğlu, “Şiddet ve terör nereden, kimden gelirse gelsin, hepsinin önünde göğsümüzü siper etmeye hazırız.” dedi.
‘Hainler bilmiyor’
CHP lideri Kılıçdaroğlu, şehit polis Fethi Sekin’in adının verilmesini istediği İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Bayraklı ilçesinde yapımını tamamladığı şehir parkı ile saldırıda hayatını kaybeden mübaşir Musa Can’ın isimlerinin verildiği cadde ve sokakların açılışına katıldı.
Açılıştan önce ilk olarak saldırının meydana geldiği İzmir Adliyesi binasının yanına giden CHP liderini burada İzmir Valisi Erol Ayyıldız, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı CHP’li Aziz Kocaoğlu, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Doğru ile partisinin milletvekili ve belediye başkanları karşıladı. Kılıçdaroğlu burada adliye çevresinde bulunan önce Fethi Sekin Caddesi’nin, sonra da Musa Can Sokağı’nın tabela törenine katıldı.
Adliye önündeki kısa törenin ardından saldırı yerine yaklaşık 500 metre uzaklıktaki Şehit Polis Fethi Sekin Parkı’na geçen Kılıçdaroğlu burada yaptığı konuşmada şunları söyledi:
‘SİPER ETMEYE HAZIRIZ’: Şehitleri yaşatmanın, onları anmanın ortak görev olması gerektiğini söyleyen ve terörün yılgınlık yaratmak istediğini vurgulayan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Ama o hainler şunu bilmiyorlar. Türkiye Cumhuriyeti sıradan bir devlet, onu kuranlar sıradan insanlar değil, ölümü göze aldılar. Sınırlarımız, cetvelle, pergelle çizilmedi. Sınırlarımızda binlerce şehidimizin kanı vardır. Gazilerimiz vardır. Şiddet ve terör nereden, kimden gelirse gelsin, hepsinin önünde göğsümüzü siper etmeye hazırız.” dedi.
‘Sadece Elazığlı değil’
‘SEKİN, ÖLÜME KOŞTU’: Fethi Sekin Elağızlı’dır. Ben de Elağız Ticaret Meslek Lisesi’nin ilk mezunuyum. Gakkoş sözünün ne kadar önemli olduğunu orada öğrendim. Fethi Sekin sadece Elazığlı değil, bütün Türkiye’nin gakkoşudur. O müdahale yapmasıydı belki çok sayıda insan hayatını kaybedecekti. Ama o gözünü kırpmadan ölüme koştu.
‘MİLLETE SIKILMIŞTIR’: Polise sıkılan her kurşun, millete sıkılan kurşundur. Askere sıkılan her kurşun millete sıkılan kurşundur. Polislerin zor koşullarda görev yaptığını da biliyorum. Onlar bizim güvenliğimizi sağlamak için görev başındadırlar. Onların haklarını tam ödüyor muyuz? İtiraf ediyorum, haklarını tam ödemiyoruz. Ama ödememiz gerekir. Askerlerimizi alın eksi 35 derecede terörle mücadele ediyorlar. Askere polis herkese şükran borçluyuz.”
‘SAYGIYLA EĞİLİYORUM’: Sizlerden tek isteğim, şehitlerimizi unutmayın. Onlara gerekli değeri yeteri kadar vermiyoruz. İngiltere’de şehit yakını ya da gazi, mağazaya girdiği zaman hemen şehit yakını mağazamızı ziyaret etti, gazimiz mağazamızı ziyaret etti diye anons edilir. Şehitlerimizi kucaklıyorum. Hepimiz minnet borçluyuz. Şehitlerimizin önünde saygıyla eğiliyorum.”

‘İzmir’in dağlarında çiçekler açtığında oğlumun kokusunu duyacaksınız’
Törende konuşan şehit Fethi Sekin’in babası Mehmet Zeki Sekin, İzmir ve Türkiye’nin şehidine sahip çıktığını belirterek, “Allah herkesten razı olsun. İzmir’in dağlarında çiçekler açtığında oğlumun kokusunu duyacağız. Sizler de duyacaksınız. Çünkü benim oğlum, doğduğu bu topraklara ihanet etmedi. Ama o hainler bunu asla anlamayacak. Bir Fethi Sekin ölür bin Fethi Sekin doğar” dedi. Acılı baba ayrıca oğlunun adının İzmir Adliyesi’ne verilmesi için de destek istedi.