Siyaset ‘Sesinizi duyuyorum sürecin takipçisiyiz’

‘Sesinizi duyuyorum sürecin takipçisiyiz’

10.05.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, dün TBMM’deki makamında Ankara’da 62 gündür açlık grevinde bulunan akademisyen Gülmen ve öğretmen Özakça’nın anneleriyle görüştü. Görüşmeye Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba ve Ankara Milletvekili Şenal Sarıhan da katıldı.

‘Sesinizi duyuyorum sürecin takipçisiyiz’

Milliyet’in aldığı bilgilere göre Kılıçdaroğlu, “KHK’yla ihraç edilen çok insan var. Gerekçesiz ihraç ediliyorlar. Bunları kabul etmek mümkün değil. Bugünler de geçecektir. Canlarınızı sıkmayın, çocuklarınız canlarına zarar vermesin, açlık grevine son versinler. Bu süreci takip edeceğiz. YÖK de Milli Eğitim Bakanlığı da niye bilmiyorlar ihraç edildiklerini. Hiç haklarında suçlama olmayan insanlar işlerinden oluyorlar. Şimdi burada milletvekilleri arkadaşlarıma talimat veriyorum. Başbakan Yardımcısı Canikli ve Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz ile görüşecekler. Sorunun çözümü için çalışmalarımızı sıklaştıracağız” dedi. Annelerin, kendilerinin de açlık grevine girmeye hazır olduklarını belirtmesi, “Çocuklarımız ölümün kıyısında. Kime gittiysek kapı duvar. Ne olur siz bizim sesimizi duyun” demesi üzerine Kılıçdaroğlu’nun, “Sesinizi duyuyorum, elimizden geleni yapacağız” dediği öğrenildi.
CHP’li Şenal Sarıhan da TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu’na Gülmen ve Özakça için harekete geçme çağrısında bulundu. Sarıhan, komisyona sunduğu dilekçede şunları kaydetti: “İşsiz kalmış olan insanların kendi canlarını ortaya koymaktan başka çare bulamıyor oluşlarının adil bir devlette kabul edilmesinin olanaksızlığı karşısında Başkanlığınızın olaya çözüm bulunması için girişimde bulunmasını saygıyla dilerim.” Sanatçı Sezen Aksu da Gülmen ve Özakça için “Hayatlarından Vazgeçiyorlar” başlıklı bir açıklama yaptı.