Dünya ‘Sevgili Dünya Kanada bu gece kapalı olacak’

‘Sevgili Dünya Kanada bu gece kapalı olacak’

22.08.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Kanada’nın ünlü grubu The Tragically Hip, beynindeki tümör nedeniyle kısa bir süre içinde öleceği açıklanan solistleri 52 yaşındaki Gord Downie ile son konserlerine çıktı.

‘Sevgili Dünya Kanada bu gece kapalı olacak’

Kanada Başbakanı Justin Trudeau da konsere katılırken “Grup Kanada’nın 30 yıl boyunca soundtracklerini yazdı” diyerek grubu övdü. Konser sırasında ülkede hayat dururken, Toronto Polis Teşkilatı, resmi Twitter hesabından “Sevgili Dünya, Kanada’nın bu gece kapalı olacaktır” mesajını yayımladı. 3.5 saat süren konserin düzenlendiği K-Rock Merkezi’ndeki 7 bin biletler dakikalar içinde tükenirken, devlet kanalı CBC’de canlı yayınlanan konser en çok izlenen program oldu. Ülke genelinde de on binlerce insanda konserin canlı yayınlandığı meydanları doldurdu. ‘En Kanadalı grup’ diye anılan The Tragically Hip’in ülke için bu kadar önemli olmasının sebebi ise, şarkı sözlerinin Kanada’nın küçük kasabalarındaki gündelik hayatını en iyi biçimde anlatıyor olması.
Kanadalı radyo programcısı Alan Cross’un “Kanada vatandaşı olan kişilere yemin ettikten sonra birer Tragically Hip CD’si verilmeli” sözü, grubun ulusal kimliğin nasıl bir parçası haline geldiğini ortaya koyuyor.