Gündem ‘Şeytan Omurgası Yolu’nu tek başına geçecek

‘Şeytan Omurgası Yolu’nu tek başına geçecek

28.05.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Geçen yıl Hindistan, Çin ve Pakistan sınırındaki Himalaya Dağları’nı tek başına geçen ilk Türk kadın motosikletli Serpil Kalaycı, yeni yolculuğu için Meksika’ya gitti.

‘Şeytan Omurgası Yolu’nu  tek başına geçecek

Himalayalar’da 5 bin 600 metre yükseklikteki Khardung La Geçidi’ni de geçerken çeşitli tehlikeler atlanan Kalaycı, Güney Amerika’nın eski uygarlıklarının izlerini yine tehlikeli bir rotada arayacak. Sadece motosiklet tutkunlarının bildiği Meksika Mazatlan-Durango arasındaki El Espinazo Del Diablo yani ‘Şeytan Omurgası Yolu’, Kalaycı’nın yeni rotası oldu.

28 günlük rota

‘Şeytan Omurgası Yolu’, 2013’e dek çok tehlikeliydi. Meksika suç çetelerinin ayrılmadığı yolda özellikle uyuşturucu kaçakçılığı, cinayet ve gasp sıradan sayılıyordu. Meksika’nın en tehlikeli bölgesinde alınan önlemler ile suç oranı düşerken; keskin virajlar, büyük kayalar ve hızlı kamyonlar nedeniyle başka tehlikeleri halen barındırıyor. 28 günde 4 bin 400 km yol yapmayı planlayan Kalaycı, sönmüş yanardağların arasından, Aztek Teoticihan Piramitleri, Las Pozas Surrealist Heykel Parkı ve onlarca şelaleyi görecek. Yolun 270 km’lik zorlu toprak geçişi sırasında ise mistik eski Meksika kasabalarını, Taxco eski gümüş maden köyünü, keşfedilmemiş mağaraları gezecek.

‘Gurur verecek’

Durango ile Concordia arasındaki 1124 metrelik dünyaca ünlü asma köprü Baluarte’yi motosikletiyle geçmeyi planlayan Kalaycı, “ABD’deyken Meksika ve Güney Amerika için anlatılan hikâyeleri duydum. Yeni bir rota, yeni hayatlar ve kendini aşabilmek demek. Bir Türk kadını bunu başardı diye takdir edilmek gurur verecek” dedi.