Gündem ‘Şeytani ikiz’ beyninden çıktı!

‘Şeytani ikiz’ beyninden çıktı!

25.04.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Beyin tümörü teşhisi konulan genç kadının kafasından embriyonik ikizi çıktı. Doktorlar yaptıkları operasyonla, saçı ve dişleri bile olan ikizi beyinden temizledi

‘Şeytani ikiz’ beyninden çıktı

ABD’de doktorlar Yamini Karanam (26) adlı genç kadının beyninde embriyonik ikizini buldu. Bir süredir sağlık problemleri yaşayan genç kadın doktora başvurdu. Yapılan operasyonlar ve tetkikler sonrası kızın beyninde epifiz bezi üzerinde tümör saptandı. Hindistan asıllı Karanam günlük hayatında da yazma, okuma ve dinlemede problem yaşadığını belirtti. Karanam, bazen konuşulanları da anlamakta zorlandığını söyledi. Arkadaşları 32 bin dolar toplayan Karanam, bir süre sonra operasyon geçirmeye hazır hale getirildi. Operasyon sırasında doktorlar tümör sandıkları dokunun aslında nadir görülen embriyonik ikiz vakası olduğunu keşfetti.
‘Teratom’ vakası
İkizin, kemik, saç ve dişleri olduğu açıklandı. İkizi beyinden alan doktorlar genç kadının hastalığının isminin de ‘teratom’ olduğunu belirtti. Kısa sürede iyileşen Karanam, “Şeytani ikiz kardeşim bana geçen 26 yıl boyunca işkence yaptı” dedi. Eski Yunancada “canavar tümör” anlamına gelen teratomlar genelde yumurtalık veya testislerde bulunuyor. Beyinde nadiren görülüyor.