Cadde ‘Sezen bu albümde başrolde’

‘Sezen bu albümde başrolde’

03.07.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Müzik dünyasının önemli isimleri Yaşar Gaga’nın ‘Alakasız Şarkılar’ albümünde buluştu. Gaga, “Sezen Aksu bu çalışmada başrolde, o olmasa olmazdı” dedi

‘Sezen bu albümde başrolde’

Yaşar Gaga’nın iki CD’den oluşan ‘Alakasız Şarkılar’ albümünde Sezen Aksu, Tarkan, Nazan Öncel, Özkan Uğur, Kibariye, Göksel, Dilber Ay, Aşkın Nur Yengi ve Serdar Ortaç gibi müzik dünyasının devleri yer aldı. Albümün ikincisinin de sürprizli olduğunu söyleyen Gaga’yla, stüdyodaki kayıtlarda neler yaşandığını, uzun yıllar vokalistliğini ve menajerliğini yaptığı Sezen Aksu’yla dostluğunu konuştuk.

Haberin Devamı

‘Alakasız Şarkılar’ albümünün hikayesi nedir?

Hep müzikle iç içeyim ama bunu kendimi ortaya koyduğum bir alanda yapmıyordum. Off Pera’da “Bir gece çalayım” diye başladım, “Hadi haftaya da çal” dediler, sonra her perşembe performanslarım devam etti. Müzik yelpazem çok geniş, arabeskten popa, yabancı müzikten klasiğe...

İyi yapılan, bana geçen şarkıların hepsini seviyorum. O yüzden DJ performanslarımın ismini ‘Alakasız Şarkılar’ koyduk. Sonuçta oyun havası da, Balkan ezgisi de. 4-5 sene orada çalmaya devam ettim, bir kitlem de oluşmuştu. Sonra bir proje albüm yapma düşüncesi doğdu. Sezen Aksu, “Harika olur, hemen yapalım” dedi. Sonra Emel Müftüoğlu’na söyledim, o da şahane fikirler verdi. Altın kızları yanıma aldım yani. Albümün çoğu sıfır şarkı, bir kısmı da Sezen Aksu’nun el attığı parçalar. Yine Sezen’ciğimin faydası oldu bana.

Haberin Devamı

‘Sezen bu albümde başrolde’

Sezen Aksu’dan Tarkan’a, Özkan Uğur’dan Nazan Öncel’e pek çok sanatçı ‘Alakasız Şarkılar’da... Bu isimleri bir araya getirmek zor olmadı mı? Nasıl ikna ettiniz?

O kadar sevgi ve aşkla başladım ki bu işe, kimi aradıysam “Yanındayım” dedi. Sezen başrolde, o olmasa bu albüm olmazdı. Tarkan ilk katılan isimlerden. O dahil olunca Sezen, “Biz düet yapalım” dedi, Aşkın Nur Yengi, “Benden ne istiyorsan yapıyorum Yaşar’cığım” şeklinde konuştu. Göksel zaten çocukluk arkadaşım... Kibariye “Hemen” dedi.

Sonra arka arkaya isimler geldi. Polat Yağcı’yı aradık, uçtu projeye. Benim heyecanımın aynısını o da yaşadı. Bu bir proje albümü, her şarkının kendisi de proje olsun istedim.

Geri dönüşler nasıl?

Çok iyi. Serkan Kaya ‘Bi Cacık Olmaz’ şarkısına klip çekti, o da yükselişe geçti. Albüm, şaşıracağım kadar iyi gidiyor. Kendi çapımda bir DJ projesi yaptığımı düşünüyordum ama sektörden de çok güzel geri dönüşler aldım. Şarkıcı arkadaşlarım arayıp tebrik etti. “Yılın projesi, yılın albümü” diyorlar, şaşırıp kalıyorum.

İkinci albümde kimler olacak?

Hande Yener var. Nazan Öncel’le iki şarkı yaptık, ikinci albümde de bir şarkısı olacak. Daha sayamayacağım büyük bombalar var.

Haberin Devamı

Stüdyodaki kayıtlarda neler yaşandı?

Çok güzel anlar yaşandı. Kibariye mesela, ‘Sevdam Ağlıyor’ şarkısını okuduktan sonra beni kayıt odasına götürdü ve “Gel bir hatıra şarkı bırakalım” dedi. O kadar tatlı, o kadar gerçek ki, kötülüğün zerresini taşımıyor. Albümdeki ikinci CD fikri de böyle doğdu aslında. ‘En Samimisinden Alakasız Şarkılar’ın isim babası ise Ercan Saatçi... Demo kayıtlardan oluşan bir CD. Bu, Türkiye’de ilk defa yapılan bir şey.

‘Müzisyenliğe geçtim’

Bir albüme imza atmak ne hissettiriyor?

Müzik adamıyım, şarkı söylüyorum. Hep yapmak istiyordum ama çekiniyordum. “Madem dünyada da yapılıyor, bir DJ albüm çıkarayım” dedim. Şimdi evime stüdyo kuruyorum, müzisyenliğe geçtim.

Sezen Aksu ile dostluğunuz için neler söylersiniz?

1993’te ona vokal yapmaya başladım. İş ortaklarından biriyim. Her gün stüdyoda sabahlara kadar şarkı söylüyor, yazıyor, çiziyor. Birlikte çalışmanın zor tarafları da var çünkü işini yaparken çok ciddi ve titiz. O sırada dostluk falan kalmaz. Ama eleştirileri dinler, fikirlere değer verir.

Yazarlar