Siyaset ‘Sıkıntıların nedeni dinimize yeterince sahip çıkmamak’

‘Sıkıntıların nedeni dinimize yeterince sahip çıkmamak’

03.06.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Müslümanların maruz kaldığı tüm sıkıntıların nedeninin dine yeterince sahip çıkamamak olduğunu söyledi.

‘Sıkıntıların nedeni dinimize yeterince sahip çıkmamak’

İstanbul’da Cemal Reşit Rey Konser Salonu Fuayesi’nde gerçekleştirilen ‘Uluslararası Hilye-i Şerif Yarışması Ödül Töreni’ne katılan Erdoğan yaptığı konuşmada şunları söyledi:
“Müslümanların hem kendi aralarındaki çatışmalarda hem de dış güçlerin saldırılarıyla zulme uğradığı, kayıplar verdiği, acı çektiği bir dönemde Peygamber Efendimize olan özlemimiz çok daha anlam kazanıyor. Müslümanlar olarak maruz kaldığımız tüm sıkıntıların, ona ve tebliğcisi olduğu dine yeterince sahip çıkamamış olmamızdan kaynaklandığını çok iyi biliyoruz. Müslümanlar olarak yaşadığımız zilletten kurtuluşumuz, dinimiz İslam ile aramızdaki rabıtayı güçlendirmemizden geçiyor. Bu süreç Peygamber Efendimizin bize bıraktığı miras; sahip çıkabildiğimiz, hayatını ve mesajlarını anlayıp yaşayabildiğimiz ölçüde hızlanacaktır.”
“Bizim görevimiz Peygamber Efendimizin yolundan gitmek, sürekli onu tekrarlamak” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Son yıllarda ülkemizde hat, hilye ve tezhip gibi hepsi aynı amaca hizmet eden sanatlara olan ilginin artmış olmasından memnuniyet duyuyorum” ifadesini kullandı.

Torununa diploma verdi

‘Sıkıntıların nedeni dinimize yeterince sahip çıkmamak’


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan, Okçular Vakfı’nda düzenlenen Palet İlkokulu 2016-2017 Öğretim Yılı Mezuniyet Töreni ve İftar Programı’na katıldı. Törende Cumhurbaşkanı Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan, torunu Ömer Tayyip Erdoğan’a mezuniyet belgesini verdi.