Gündem 'Silah sesi hala kulaklarımda'

'Silah sesi hala kulaklarımda'

30.07.2015 - 16:11 | Son Güncellenme:

Piyade Uzman Çavuş Ziya Sarpkaya dün askeri törenin ardından toprağa verilirken, ilçede sessizlik hakim. Göynük’ün girişine ’İlçemizde şehit var. Ses sistemlerinizi kapatınız’ yazılı pankart asılırken, ilçe merkezine de Ziya Sarpkaya’nın dev bir fotoğrafı asıldı. Ziya Sarpkaya’nın ailesinin Türk bayrağı asılı evinde de aile taziyeleri kabul ediyor.

Silah sesi hala kulaklarımda

Şehit olan oğluyla telefonda konuşurken duyduğu silah seslerinin hala kulaklarında çınladığını anlatan Salim Sarpkaya, şunları söyledi:

Haberin Devamı

"O anki telefonda konuşmaların sesleri hala kulağımda. Saat 11.30 gibi beni arayarak çarşıya çıktığını söyledi. Postanede işinin olduğunu söyledi ve postane de birliğinin bitişiğindeymiş. Niye tek başına çıktığını sordum ’Yanımda korumalar, arkadaşlar var. Bankamatikten para alıp döneceğim. Bir isteğin var mı baba’ dedi. Ben de ona sağlığının yerinde olmasını isteyerek, ’Sen sadece benim evladım değilsin, senin yanındaki de bir insan evladı’ dedim. O sırada biri bir şey sordu ve ’Bir dakika’ dedi. ’Ben astsubayım’ dedi ve ardından tek el silah sesi gibi patlama oldu. Ondan sonra oğlumla bağlantı kesildi. 3-5 dakika bekledim aradım ama telefona bakan yoktu. Şemdinli’deki haberlere bakınca bankamatiğin önünde astsubaya silahlı saldırı olduğunu okudum ve o an içime ateş düştü."

Haberin Devamı

Ekmek peşinde koşanların çocuklarının öldüğünü, zenginlerin çocuklarının hiç ölmediğini vurgulayan Salim Sarpkaya şöyle konuştu:

"Senin benim gibi ekmek peşinde olanların çocuklar gidiyor zenginlerin ki gitmiyor. Parası var 15-20 milyarı yatırıp geçiyorsun. Benim çocuğum dağın başında çatışmada vurulsa amenna, ama tugayın karargahının önünde vuruldu. Binbaşımız çocuğunun gözünün önünde vuruldu yazık değil mi? Ekmek davası bu, başka memleket için çatışmıyorlar ki. Bunu artık büyüklerimizin düşünmesi gerek."

"KARDEŞİMİN YÜZÜNÜ OKŞAR GİBİ HİSSETTİM"

Şehit olan kardeşinin Türk bayrağına sarılı tabutunun başında nöbet tutan askerin gözyaşlarını silerek yüzünü okşayan Ziya Sarpkaya’nın ablası Deniz Bizden yaşadığı o anları gözyaşlarıyla anlattı. O an kardeşinin yüzünü okşar gibi hissettiğini anlatan Deniz Bizden, "Yüzünü sildikçe yumuşak yüzü baloncuk baloncuk terliyordu. Keşke tekrardan çıkıp gelse silsem onun yüzünü. Kardeşimi ellemiş gibi oldum çok etkilendim. Bulsun gelsin beni" diye konuştu.

"HANGİ MİLLETVEKİLİNİN OĞLU ŞEHİT OLDU"

Gözü yaşlı abla Bizden ateşin düştüğü yeri yaktığını belirterek, "3 bin 500 TL için Doğu’da çalışıyorlar ve vekillerimiz 30-40 bin TL maaş alıyorlar. Çözüm süreci. Seçimden bu yana kaç tane şehidimiz oldu. Kaç tane evlatlar babasız kaldı. Onların günahı ne, bizim günahımız ne. Hangi milletvekilinin oğlu şehit oldu. Çıksınlar benim oğlum şehit oldu desinler. Neden demiyorlar? Çünkü demeye yüzleri yok" dedi.

Haberin Devamı

Salim Sarpkaya ve yakınları da Ziya Sarpkaya’nın Sofuali kabristanlığında bulunan mezarına giderek dua etti.