Gündem ‘Sincar’da yeni üsse izin vermeyeceğiz’

‘Sincar’da yeni üsse izin vermeyeceğiz’

27.04.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) Sincar ve Karaçok dağlarına düzenlediği hava harekâtı konusunda “Sincar, Karaçok operasyonu terör örgütüne yapılmış operasyondur. Herkes şunu iyi bilmelidir ki PKK terör örgütüne ve onun uzantılarına kesinlikle Sincar’da yeni bir üs kurmaları imkanı tanınmayacaktır” dedi.

‘Sincar’da yeni üsse  izin vermeyeceğiz’

Türkiye’nin 35 yılı aşkın süredir terörle mücadele ettiğini anımsattı. Işık, şunları söyledi: “Evet, Türkiye 35 yıldır mücadele ediyor ama 35 yıllık süreç içerisinde en yoğun mücadeleyi şu içinde bulunduğumuz dönemde veriyoruz. Bu mücadelenin sonucunda terör örgütünün beli kırılmıştır.
‘Türkiye’nin beka meselesi’
Suriye’nin kuzeyindeki terör hedeflerinin Fırat Kalkanı harekâtı ile temizlendiğini, terör örgütü DAEŞ’in Türkiye sınırından sökülüp atıldığını belirten Işık, “Sincar ve Karaçok bölgesine yapılan operasyon, Türkiye’nin uluslararası hukuktan kaynaklanan meşru bir operasyonudur. Biz Türkiye olarak gerek Irak’ın gerek Suriye’nin toprak bütünlüğüne sonuna kadar saygılıyız.
Rusya’dan açıklama
Sincar’ın ikinci bir Kandil olmasına müsamaha etmeyeceğimizi, bu konuda Türkiye’nin ne pahasına olursa olsun gerekli tedbirleri alacağını defalarca ifade ettik. Bu, Türkiye’nin beka meselesidir.”
Rusya Dışişleri Bakanlığı, Türk Silahlı Kuvvetlerinin Irak ve Suriye’de PKK’ya yönelik düzenlediği operasyona tepki gösterdi. Yapılan açıklamada, “Rusya, Türkiye’nin Irak ve Suriye’ye operasyonlarla ilgli olarak tüm tarafları itidale ve dikkatlerini terörle mücadeleye yoğunlaştırmaya çağırıyor” denildi.