Ege ‘Sıra Adalet Mahallesi’nde’

‘Sıra Adalet Mahallesi’nde’

24.06.2017 - 05:44 | Son Güncellenme:

.

‘Sıra Adalet Mahallesi’nde’

Bayraklı’da kendiliğinden dönüşümün gerçekleşmesi için imar plan revizyonu gerçekleştiren Bayraklı Belediyesi, Tepekule ve Çay Mahalleri’nin ardından Adalet Mahallesi’nin eskiyen imar planlarını yenileyecek. Yaklaşık 30 bin kişiyi ilgilendiren çalışmanın sonuna geldiklerini belirten Bayraklı Belediye Başkanı Hasan, “Küçük parselleri birleştirip büyük parseller oluşturuyoruz. İnşaat hakkını yukarı vererek geniş parklar, caddeler oluşturacağız. Ağustos ayında yapılacak meclisimizde konuyu görüşeceğiz. Önümüzdeki birkaç yıl içerisinde ilçemizde değişim başlar” dedi.

Haberin Devamı

50 bin kişi...

Bayraklı Belediyesi, Tepekule ve Çay Mahallesi’nde eskiyen imar planlarını değiştirerek yeniledi. Buralarda yapılara maksimum 7 ile 10 kata kadar izin verildi. 48 hektar alanda yaklaşık 50 bin kişiyi ilgilendiren bu değişiklik sonrası bölgede hareketlilik başladı.

25 bin kişiyi ilgilendiriyor

Bayraklı ve İzmir’de kentsel dönüşümün gerçekleşmesi için eskiyen imar planlarının yenilenmesi gerektiğini belirten Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, “Adalet Mahallesi’nde 25 hektarlık bir alanda bu çalışmayı gerçekleştiriyoruz. Küçük parselleri birleştirip büyük parseller oluşturuyoruz. 25 bin kişiyi ilgilendiren bir çalışma” dedi.