Gündem ‘Sırada Türk sineması var’

‘Sırada Türk sineması var’

16.05.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

‘Annemin Yarası’ filmi yabancı dağıtımcılarla buluştu. Filmin oyuncularından Belçim Bilgin, ‘Türk televizyon dizilerinin gösterdiği başarının ardından şimdi sıra Türk sinemasında’ dedi

‘Sırada Türk sineması var’

Ozan Açıktan’ın yönettiği ve Türkiye’de bu yıl 11 Mart’ta gösterime giren ‘Annemin Yarası’, 69. Cannes Film Festivali’nin marketinde yabancı dağıtımcılarla buluştu. Türkiye’de 411 bin izleyicinin izlediği başrollerini Ozan Güven, Meryem Uzerli ve Belçim Bilgin’in paylaştığı film, Bosnalı bir çocuğun ailesini aramasına odaklanıyor.

Cannes’da filmin dünya satışını gerçekleştiren Monte Cristo tarafından yapılan ve biri festivalin başında biri de önceki gün yapılan market gösterimleri büyük ilgi gördü. Gösterimlerin ardından düzenlenen tekne gezisinde alıcılar, ekiple sohbet ederek filmle ilgili sorularını yöneltti.

‘Evrensel bir hikâye’

Gösterime filmin oyuncu kadrosunda bulunan Uzerli ve Bilgin de katıldı. Bilgin, Cannes marketindeki gösterimle ilgili olarak “Annemin Yarası’ evrensel bir hikâye. İzleyen herkesin ilk cümlesi Bosna’da yaşananların hikâyesini Türklerin anlatmasını beklemedikleri oldu. Cannes’da aldığımız tepkilere bakılırsa dünyaya açılması tahminimizden hızlı olacak” dedi.

Bilgin ayrıca “Türk TV dizilerinin uluslararasında gösterdiği başarının ardından sıra Türk sinemasında diye düşünüyorum” diye konuştu. Market gösterimlerinde ayrıca BKM’nin yapımcılığında gerçekleşecek projelerin ön tanıtımları da yapıldı. Bu filmler Yılmaz Erdoğan’ın projesi ‘Ekşi Elmalar’ ve Ferzan Özpetek’in yöneteceği ‘İstanbul Kırmızısı’ olarak sıralanıyor.

NOTLAR...

‘Toni Erdmann’ rekor kırdı

- Maren Ade’nin yönettiği Almanya yapımı ‘Toni Erdmann’ yarışmanın en beğenilen filmlerinden biri olmasının yanı sıra sinema sektörünün önemli yayını Screen’de rekor kırdı. Her yıl Cannes’da eleştirmenlerden yıldız alan Screen’in yıldız tablosu, ‘Toni Erdmann’da tarihinin en yüksek puan ortalamasını elde etti. Film, 4 üzerinden 3.8 puan aldı.

Haberin Devamı

Andrea Arnold’dan hayal kırıklığı
- Cannes’da ana yarışmanın düzeyi övgü almayı sürdürürken, ‘Uğultulu Tepeler’ ve ‘Fish Tank’ın yönetmeni Andrea Arnold’ın ‘American Honey’si yarışmanın ilk hayal kırıklığı oldu. Yönetmen, dergi aboneliği satan bir grup genç üzerinden portres sunmaya çalışıyor. Ancak Avrupa yönetmenlerindeki derinliğe ulaşamıyor.